ΠΑΤΡΑ: Νέα κινητοποίηση, σήμερα, στην Εγλυκάδα για την κεραία κινητής τηλεφωνίας – Συγκέντρωση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ευριπίδου της Εγλυκάδας Πατρών θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι της περιοχής αυτή την Τετάρτη το απόγευμα. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του 21ου δημοτικού σχολείου επί της οδού Παρασκευοπούλου.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρονται για την τοποθέτηση της κεραίας από τον περασμένο Ιούλιο, σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά και σε απόσταση, όπως τονίζουν, μικρότερη από 50 μέτρα από τρία (3) νηπιαγωγεία, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το 17ο Γυμνάσιο Πατρών.

«Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και εργαστηριακές εξετάσεις η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό πολλές βλάβες στην υγεία όπως κόπωση, μειωμένη πνευματική συγκέντρωση, ελάττωση της μαθησιακής ικανότητας, καρδιακές προσβολές δημιουργία καταρράκτη στο φακό του οφθαλμού, προκαλεί επίσης και βιολογικές επιδράσεις όπως δημιουργία καρκινικών όγκων, λευχαιμίες, απώλεια μνήμης, εγκεφαλικά προβλήματα, γενετικές ανωμαλίες (μείωση γονιμότητας, αύξηση αποβολών, αλλαγή στη μορφολογία των κυττάρων), θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Μάλιστα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι βιολογικές επιδράσεις που προκαλεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον άνθρωπο εμφανίζονται μετά από 5 έως 30 χρόνια.

Η κατάσταση με την κινητή τηλεφωνία δεν πάει άλλο. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τη δημόσια υγεία. Απαιτούμε διαφάνεια ως προς τις διαδικασίες αδειοδότησης και τοποθέτησης των κεραιών (οι οποίες τοποθετούνται πάντοτε υπό «καμουφλάζ»)» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.