ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης στον πρώην δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ

Ποινή φυλάκισης τριών χρόνων επιδίκασε το δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών στον πρώην δικηγόρο και έμπιστο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν.

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης τιμώρησε τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο αναφορικά με την υπόθεση χρηματισμού δύο γυναικών, προκειμένου οι τελευταίες να μην αποκαλύψουν τις «συνδιαλλαγές» που είχαν με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Έχω εγκλωβιστεί σε προσωπική και πνευματική φυλακή από την ημέρα που δέχτηκα την προσφορά να δουλέψω για ένα μεγαλοπρεπή επιχειρηματία, του οποίου η δουλειά ήταν τόσο έντονη που θαύμαζα», δήλωσε ο Κοέν, προσθέτοντας: «Τώρα ξέρω. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να θαυμάσετε».

«Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για κάθε ενέργεια στην οποία κατηγορήθηκα», τόνισε ο Κοέν στον δικαστή. «Ήταν καθήκον μου να καλύπτω τις βρώμικες πράξεις του», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ο 52χρονος Μάικλ Κοέν, κατηγορήθηκε ότι το 2016 πρότεινε το ποσό των 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ερωτική περιπέτεια που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Η δεύτερη περίπτωση στην οποία ενεπλάκη ο δικηγόρος του ρεπουμπλικανού προέδρου, αφορούσε το πρώην μοντέλο του Playboy, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, στην οποία πρόσφερε το ποσό των 150.000 ευρώ ως «συμβόλαιο σιωπής».