Επίθεση στο Στρασβούργο: Και η Γερμανία λέει ότι δεν ήταν τζιχαντιστής ο δράστης

Η Γερμανία δεν έχει πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο Γάλλος που είναι αναζητείται από τις Αρχές για τον φόνο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, έχει ισλαμιστικό υπόβαθρο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

“Από γερμανικής πλευράς, δεν έχουμε πληροφορίες για το εμπλεκόμενο πρόσωπο που να δείχνουν ότι έχει ένα ισλαμιστικό υπόβαθρο”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου σε τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Εγκληματολογικού Γραφείου Αστυνομίας BKA είχε δηλώσει ότι ο ύποπτος για την επίθεση στο Στρασβούργο είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017 και ότι πρόκειται για έναν 29χρονο Γάλλο πολίτη, ο οποίος είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής.

Η ίδια είχε προσθέσει πως οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται στενά με γάλλους αξιωματούχους καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ύποπτου ως δράστη, το όνομα του οποίου είναι Σερίφ Σεκάτ, όπως ανακοινώθηκε από τις γαλλικές αρχές.