Συναγερμός στο Στρασβούργο: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Στρασβούργου, σε χριστουγεννιάτικη αγορά, προκαλώντας την κινητοποίηση των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος πυροβόλισε εναντίον ατόμων, ένα εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι είναι τουρίστας. Ο τουρίστας δέχθηκε σφαίρα στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενόπλου, ενώ σε φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί διακρίνονται να ανταλλάσουν πυροβολισμούς, ενώ καλύπτονται σε κτίρια.

Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Στρασβούργου, στην πλατεία Κλεμπερ και μεταξύ των πολιτών που βρίσκονταν εκεί είναι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μαζί με άλλους τρεις Ελληνες. Οπως είπε στο protothema.gr  βρισκόταν σε μια καφετέρια όταν έγινε η επίθεση και μετά από λίγο η αστυνομία κάλεσε όλους τους θαμώνες, περίπου τριάντα άτομα συνολικά, να πάνε στο πίσω μέρος του καταστήματος και να κλείσουν όλα τα φώτα. Μαζί με τον κ.Ανδρουλάκη βρίσκονται άλλοι τρεις Ελληνες.

strasburg

https://twitter.com/CMM_noticias/status/1072570923444813824?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1072570923444813824&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F846480%2Fsunagermos-sto-strasvourgo-purovolismoi-me-enan-nekro-kai-treis-traumaties%2F