ΠΑΤΡΑ: “Στόχος μας να δοθεί σχήμα και μορφή στις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Δυτική Ελλάδα” – Ο Μ. Σιδηρόπουλος για την Περιφέρεια

Όπως εξήγησε η συγκρότηση αυτής της πρωτοβουλίας  προχώρησε προκειμένου να δοθεί ένα σχήμα και μια μορφή στις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ολόκληρη την Περιφέρεια, δυνάμεις δηλαδή που αυτή την στιγμή δεν εκφράζονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Σιδηρόπουλο αυτή η ιδέα και προσπάθεια ξεκίνησε από την επιτυχία και την σημαντική ύλη που προέκυψε από το Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Φλεβάρη στην Πάτρα.

«Από εκεί ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα δίκτυο ανθρώπων και στους τρεις Νομούς. Ο Κλεισθένης και η καθιέρωση της απλής αναλογική στην Αυτοδιοίκηση απελευθέρωσε αρκετές δυνάμεις σε όλη την Περιφέρεια, εμείς συναντηθήκαμε με αυτές τις δυνάμεις και αποφασίσαμε να συμβάλουμε από την πλευρά μας στη δημιουργία ενός Περιφερειακού Προοδευτικού, Αυτοδιοικητικού σχήματος. Οι διαδικασίες και οι διεργασίες συνεχίζονται. Πραγματοποιούνται συναντήσεις και στους τρεις νομούς. Χθες βρεθήκαμε στην Αμαλιάδα, γίνεται μια διαδικασία που θέλουμε να αποκτήσει πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά υπό την έννοια ενός ξεκάθαρου προγραμματικού λόγου σε κάποια ζητήματα αιχμής», συμπλήρωσε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Στόχος  της Πρωτοβουλίας  είναι να συζητήσει επί συγκεκριμένων πραγμάτων, σε συγκεκριμένη προγραμματική βάση με την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα αλλά και με άλλες παρατάξεις που θα ήθελαν να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση.

«Και στους τρεις Νομού καταλήγουμε στα ζητήματα αιχμής και στους άξονες που θα πρέπει να αναδειχθούν και να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε  τεκμηριωμένα προγραμματικά κείμενα στη διάθεσή μας για να αρχίσουμε, σιγά-σιγά, να τα δημοσιοποιούμε ή και να αρχίσουμε την συζήτηση με τις όμορες δυνάμεις για το πώς θα προχωρήσουμε στις Περιφερειακές Εκλογές», επισήμανε σχετικά ο συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδηρόπουλος επιθυμία όσων συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία είναι να δημιουργηθεί ουσιαστικά ένας προοδευτικός πόλος απέναντι στον νέοσυντηρητισμό που εκφράζει η Δεξιά. 

«Αυτό πάει να εκφραστεί και στην περιοχή μας με μια συνεργασία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ με την υποψηφιότητα του κ. Σπηλιόπουλου. Οι άλλες δύο υποψηφιότητες για εμάς είναι δεξιές, ανήκουν στον συντηρητικό πόλο, είναι απέναντι σε οτιδήποτε που εμείς θεωρούμε προοδευτικό», σχολίασε.

Αναφορικά τώρα με την ανακοίνωση του Απόστολο Κατσιφάρα η οποία ήρθε λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της Πρωτοβουλίας των αριστερών δυνάμεων της Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Σιδηρόπουλος υπογράμμισε:  

«Ο Περιφερειάρχης και η παράταξή του, όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του, είναι μια παράταξης ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Εμείς, ως κόμμα, έχουμε πει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση κι επιθυμούμε την συνεργασία με την παράταξη του Περιφερειάρχη. Σεβόμενοι αυτά τα χαρακτηριστικά της παράταξης δεν πάμε να μιλήσουμε ως κόμμα με παράταξη, αλλά προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και πέραν από αυτόν και να μπορέσουμε να έχουμε μια όσο γίνεται επί ίσοις όροις συνομιλίας σχήμα προς παράταξη. Θέλουμε λοιπόν να ενεργοποιήσουμε δυνάμεις για να συζητήσουμε σαν αυτοδιοικητική κίνηση».

Τέλος αναφερόμενος στην πιθανή συμμετοχή προσώπων της Πρωτοβουλίας στο ψηφοδέλτιο Κατσιφάρα είπε: 

«Από την στιγμή που πρόκειται να συμφωνήσουμε ότι συνεργαζόμαστε, εννοείται ότι θα υπάρξει και μια συμμετοχή ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο. Αυτά είναι σε δεύτερο χρόνο, θα τα δούμε και θα συζητηθούν, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μετουσιώσουμε σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο για την επόμενη μέρα για την Περιφέρεια όλη αυτή την ύλη και τη δουλειά που έγινε από το Περιφερειακό Συνέδριο και την Κυβέρνηση στην περιοχή».