ΠΑΤΡΑ: Πάνω από 1 εκ. ευρώ η προσφορά της Εκκλησίας σε χρήματα το 2017 – Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος για το κοινωνικό έργο που επιτελείται

Θεσμός γίνεται πλέον στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών η «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης», μια μεγάλη γιορτή τα έσοδα της οποίας δίδονται για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας, σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί η διάθεση προσφοράς προς αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη κατά τις ημέρες των εορτών.
Φέτος η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μητρόπολης Πατρών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα Πατρών στην Περιβόλα με την καταξιωμένη τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Η γνωστή καλλιτέχνης και η συνεργαζόμενη μπάντα «Bogaz Musique» θα μεταφέρουν το κοινό της πόλης μια πανδαισία ακουσμάτων με κλασικούς ρυθμούς της ανατολής αλλά και το μουσικό πάθος της Δύσης.
«Να είμαστε όλοι μαζί, όπως και πέρυσι αλλά και πρόπερσι, να μπορέσουμε μέσα από την ενότητα των δυνάμεων μας, την καρδιά μας και το πνεύμα της αγάπης, να απαλύνουμε τον πόνο στην κοινωνία μας. Για να γιορτάσουν όλοι φέτος τα Χριστούγεννα, θέλουμε να μην πεινάσει κανείς, να βρουν τα δώρα τους όλα τα παιδάκια… Αλλωστε στο πρόσωπο των εμπερίστατων αδελφών μας βλέπουμε τον Κύριό μας και η βοήθειά προς Αυτόν είναι και ο πλούτος μας» ανέφερε χθες ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος καλώντας τους Πατρινούς να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήρια τους από τους Ιερούς Ναούς, τα Γραφεία της Μητροπόλεως (Βότση 34, 1ος όροφος) αλλά και στα Public Ticket services. Φιλική συμμετοχή στη γιορτή θα έχει ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Πρωτοψάλτης, «Αρχων Μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας».

Ο Μητροπολίτης Πατρών δέχθηκε και ερωτήσεις για τη νέα Φοιτητική Εστία, τη Μαθητική Εστία του Εκκλησιαστικού Λυκείου που εγκαινίασε πρόσφατα, για τη μεγάλη λειτουργική δαπάνη, ταυτόχρονα με τα Φιλόπτωχα και το Μητροπολιτικό Ταμείο για υποτροφίες.
«Σε χρήματα η προσφορά της Εκκλησίας, το 2017, ήταν 1,231 εκατ. ευρώ. Πού βρέθηκαν αυτά, υπάρχει κανένα ταμείο με 1 εκατ. ευρώ μέσα; Οχι, διότι πρώτα απ όλα θα κινδυνεύαμε να τα χάσουμε!» σχολίασε ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος και εξήγησε: «Είναι χρήματα αυτά ασφαλισμένα στην αγάπη του λαού μας και -κάθε φορά- ο Θεός απαντά στις ανάγκες, στέλνει τους ανθρώπους του και μας ενισχύουν στο φιλανθρωπικό μας έργο. Είναι έργο θεού, αλλά ο θεός απαντά μέσω του λαού. Ο Πατραϊκός είναι ένας λαός ευαίσθητος, ευλογημένος και πολλάκις βέβαια πονεμένος. Ξέρει για παράδειγμα το θα πει να πεινά ο άλλος, να ζει στην ανέχεια και γι αυτό προσφέρει».
Και κατέληξε ευχαριστώντας τον κόσμο που ενισχύει το φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης: “Οποιος έχει περάσει λοιπόν δυσκολίες καταλαβαίνει τι θα πει να έχει κάποιος ανάγκη, για φαγητό, για σπίτι. Αυτή η ευαισθησία του λαού είναι και η μεγάλη ευλογία του».