Η κοινωνία ξέρει πολύ καλά ποιες κυβερνήσεις φέρανε τον τόπο σε αυτό το χάλι

«Να είμαστε λίγο σοβαροί», «αυτή κοινωνία έχει μνήμη και δεν ξεκίνησε να σκέφτεται τον εαυτό της από το 2015», η «κοινωνία ξέρει πολύ καλά ποιες κυβερνήσεις φέρανε τον τόπο σε αυτό το χάλι και φέρανε το ΔΝΤ». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου με αφορμή όσα δήλωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κα Αναγνωστοπούλου στον Γιώργο Τραπεζιώτη τόνισε ότι η κοινωνία ξέρει ποιες κυβερνήσεις κάνανε περικοπές, ποιες επέβαλαν τον υποκατώτατο μισθό, ποιες άφησαν την εργοδοσία απολύτως ανεξέλεγκτη και τους ασφαλισμένους να μην ασφαλίζονται.

Ποιος μίλαγε – αναρωτήθηκε η βουλευτής – για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων; Ποιος έκλεινε και τα δύο μάτια στις μεγάλες επιχειρήσεις;

Ποιος για το ασφαλιστικό έχει πει με τον εναργέστερο τρόπο ότι πρέπει να έχουμε ιδιωτικές ασφαλίσεις;

Ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση προσπάθησε το μείζον να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και αυτό ήταν για μας το μεγάλο στοίχημα, σημείωσε η κα Αναγνωστοπούλου. Τόνισε ότι η χώρα έπρεπε να βρει τους βαθμούς ελευθερίας που χρειάζεται για να υπερασπιστεί την κοινωνία, τους αδύναμους.