Δημόσια Πρόταση για το Πατρινό Καρναβάλι ώστε να γίνει Διεθνές και Πρωτότυπο


Το καρναβάλι μας οφείλει να γίνει πολυήμερο και διεθνές. Το καρναβάλι μας δεν μπορεί να είναι απλή απομίμηση, οφείλει να έχει τον δικό του χαρακτήρα. Να γίνουν Μόνιμοι Καρναβαλικοί θεσμοί οι εξής διαγωνισμοί: Α) Καρναβαλικού χορού Β) Καρναβαλικού Τραγουδιού Γ) Καρναβαλικής Μουσικής Δ) Καρναβαλικής Μάσκας με μόνιμα εργαστήρια αναπαραγωγής της Ε) Καρναβαλικής ΚόμμωσηςΜας ενδιαφέρει η καινοτομία και η επινόηση. Θέλουμε από αυτά να έχουμε ελληνικούς ρυθμούς και το δικό μας ύφος. Πατρινό καρναβάλι να σημαίνει αυθεντική ταυτότητα διασκέδασης. Να προστεθεί στο καρναβάλι λάλων σατυρικό έθιμο, όπου επίλεκτη ομάδα καρναβαλιστών πάνω σε Δημοτικό Άρμα με μεγαφωνική υποστήριξη, κάνει σάτιρα και πειράγματα στους θεατές καθώς κινείται σε όλη την πόλη. Η σάτιρα αν γίνει και ξενόγλωσση, θα ικανοποιήσει τις ομάδες ξένων συμμετεχόντων. Προτείνω μια αντιπροσωπία Πατρινών καρναβαλιστών υποστηριζόμενη από τον Δήμο και ιδιωτικούς χορηγούς, να περιοδεύσει με λεωφορείο στην Ευρώπη και να παραμείνει επι μακρόν, όσο χρειάζεται για να κλείσει συμφωνίες σε καρναβαλουπόλεις, ώστε να συμμετάσχουν με γκρούπ στο πατρινό καρναβάλι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εδραιωθεί ο διεθνής χαρακτήρας του καρναβαλιού της Πάτρας, η Διεθνής Συμμετοχή. Το καρναβάλι δεν θέλουμε να είναι δυό Σαββατοκύριακα, αλλά όσο διαρκεί η περίοδος πριν την Καθαρή Δευτέρα. Αν εξασφαλίσουμε ξένα γκρούπ ανά χώρα προέλευσης, να οργανώσουμε την φιλοξενία τους. Συνδυαστικά μπορούμε να κάνουμε αρκετές δράσεις σε γειτονιές με την συμμετοχή ελληνικών γκρούπ. Κριτήριο συμμετοχής στις ομάδες υποδοχής η ξενογλωσσία. Θεσπίζεται έκτατη και παραθαλάσσια εβδομαδιαία καρναβαλιάδα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, για να κερδίσουμε από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας και να διαφημιστούμε στους ξένους επισκέπτες, που εκείνη την περίοδο αναχωρούν από το λιμάνι της Πάτρας. Ενδείκνυνται τα πλωτά άρματα πάνω σε ειδικές πλατφόρμες να κινούνται στο παλαιό λιμάνι αναδείχνοντας το παραλιακό μας μέτωπο! Να συνδεθεί ο Καραγκιόζης με τα δρώμενα του Καρναβαλιού και να προβληθεί, ώστε να γίνονται σε μόνιμη βάση διεθνείς παραστάσεις καραγκιόζη και κουκλοθεάτρων και την καλοκαιρινή περίοδο. Για να γίνουμε Διεθνής Καρναβαλική Πόλη οφείλουμε να έχουμε ταυτότητα ως πόλη. Η Πάτρα κάποτε ήταν πόλη των μπουάτ και της νυκτερινής διασκέδασης, μπορεί να τα καταφέρει πάλι με την διεθνή προσέλκυση επισκεπτών. Να έχουμε αξιόλογη νυκτερινή ζωή για τους τουρίστες μας, ώστε να μας προτιμούν. Το να υπάρχουν στέκια και ενότητες παροχής υπηρεσιών όπως πχ τα μαγαζιά της Ηφαίστου, η τα ουζερί, ας πούμε οι μπυραρίες της Πάτρας με ντόπια μπύρα και η γειτονιά της ριγμένης σήμερα Άνω Πόλης. Αυτό είναι το πλαίσιο για να πετύχουμε.

(Αποσπάσματα από το πρόγραμμα μου Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη)
Συμπληρωματική πρόταση Η Πάτρα Γλυκιά Πόλη! Patra Sweet City! Ένα project πρωτότυπο και πρωτοποριακό που αφορά τους κλάδους της Ζαχαροπλαστικής της Αρτοποιίας της ποτοποιίας και συνολικά της εστίασης! Ο Γαστρονομικός τουρισμός σε νέα βάση. Η Πρόταση μου αφορά την θέσπιση καταρχήν ημερήσιας, εβδομαδιαίας, εποχιακής και τελικά διαρκούς Γιορτής και προβολής της Πάτρας, ως διεθνούς φήμης Γλυκιάς Πόλης! Οι επισκέπτες δοκιμάζουν και επιλέγουν τα πιο εύγεστα γλυκά και ποτά με άρωμα και αισθητική καλούμενοι να τα επιλέξουν και να τα αγοράσουν!
Σε τι συνίσταται η πρόταση; Στην πραγματοποίηση διεθνούς καμπάνιας κυρίως μέσα από το διαδίκτυο προσέλκυσης επισκεπτών για τα τοπικά γλυκά της Πάτρας και το καλοκαίρι ιδίως τα δικά μας παγωτά. Είτε προβληθούν τα υπάρχοντα παραδοσιακά είτε παραχθούν και επινοηθούν νέες συνταγές και γεύσεις! Πραγματοποιούμε λοιπόν μια Διεθνή Γιορτή Γλυκού και αξιοποιούμε τις ξένες συμμετοχές επισκεπτών, για να διαφημίσουν την Πάτρα και τα δικά μας παραδοσιακά και σύγχρονα γλυκίσματα, για να έχουμε την δική μας γευστική ταυτότητα ως Πόλη.
Η επισκεψιμότητα που είναι ο βασικός μοχλός Ανάπτυξης, προαπαιτεί να γίνει η πόλη καθαρή, να είναι βατή, με καλοδιατηρημένα πεζοδρόμια με καλαίσθητους δρόμους, να έχει πράσινο, να έχει αισθητική, να είναι φιλόξενη, τα καταστήματα να έχουν ταμπέλα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα non smoking και αυτό να τηρείται, να υπάρχει διαδικτυακός οδηγός της Πόλης ξενόγλωσσος (θέμα αναλυτικό στο πρόγραμμα μου) και η ιστοσελίδα του Δήμου να αναβαθμιστεί και να πάψει να είναι μόνο στα ελληνικά και να χρησιμοποιείται παράνομα φυσικά, ως κομματικό όργανο.
Η Πάτρα Γλυκιά Πόλη είναι μια πρωτότυπη ιδέα μου και δεν αποτελεί προϊόν μίμησης. Οι μόνες γιορτές γλυκού που γίνονται έως τώρα, είναι παραδοσιακών σκευασμάτων σε χωριά της χώρας. Κάθε επισκέψιμη πόλη προσπαθεί να αποκτήσει φήμη μέσα από τις υπηρεσίες της! Τα τοπικά ποτά και τα φαγητά μας οφείλουν σε συνδυασμό με τα αξιοθέατα που διαθέτουμε, να συμπληρώνουν τις αυστηρές απαιτήσεις των επισκεπτών. Δίνω το βάρος στους ξένους επισκέπτες για να ανεβούν οι οικονομικές εισροές σε υψηλά επίπεδα και να τονωθεί η αγορά! Η SWEET PATRA είναι ένα γεγονός (event) που προτείνεται ως μόνιμος θεσμός. Φορέας διαχείρισης μαζί με τους ζαχαροπλάστες, τους ποτοποιούς, τους αρτοποιούς και τα καταστήματα εστίασης της Πόλης, θα είναι ο Δήμος Πατρέων μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρίας που δεσμεύομαι να επανιδρύσω, αφού η κομματική στενοκεφαλιά ΚΚΕ-Πελετίδη έκλεισε, αντί να την στελεχώσει και αναδείξει. Τα χρήματα που χάνονται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και η Πάτρα τα στερείται και απομονώνεται. Οι τουριστικές διαδρομές γευσιγνωσίας οφείλουν να έχουν ταυτότητα στο κέντρο και στις γειτονιές της Πάτρας και να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας. Όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι υπηρεσιών τροφίμων και ποτών να συνηγορούν σε αυτό τον στόχο.
Να μου επιτρέψουν οι επαγγελματίες του ευρύτερου κλάδου εστίασης, η δημόσια συνομιλία μας, να μετατραπεί σε συστηματική προετοιμασία εφαρμογής της ιδέας, καθώς δεν αργεί η ώρα που η Πάτρα θα ανακτήσει την χαμένη αίγλη της και θα γίνει αυτό που της αξίζει: μια Σύγχρονη Διεθνής Ευρωπαϊκή Πόλη, που όλοι θα θέλουν να την επισκεφθούν και ένας λόγος θα είναι οι γεύσεις της.
Να δώσουμε λοιπόν τέλος στις εισαγωγές έτοιμων γλυκών και εισαγόμενων ποτών και κρασιών και να στηρίξουμε τον τόπο μας! Το brand name της Πάτρας θα ισχυροποιηθεί με αυτή την πρακτική μου πρόταση. Ιστοσελίδα http://agapotinpatra.simplesite.com/ facebook : Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη
Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου Υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων