Τα «Κίτρινα Γιλέκα» προκάλεσαν «κύμα» ακυρώσεων στα ξενοδοχεία στο Παρίσι

Κύμα ακυρώσεων δέχονται τα ξενοδοχεία του Παρισιού για τον Δεκέμβριο και, κυρίως, για τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξαιτίας των επεισοδίων στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

Μόνο στο διάστημα, από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου, υπήρξαν περίπου 25.000 ακυρώσεις στα ξενοδοχεία του Παρισιού για όλο τον Δεκέμβριο, πρωτίστως για τα Σαββατοκύριακα και περισσότερο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η συντριπιτκή πλειονότητα των ξενοδοχείων είχε ακυρώσεις για τουλάχιστον μια ημέρα τον Δεκέμβριο.

Αυτό αντιπροσωπεύει απώλειες 15 εκατ. ευρώ.

Οι εικόνες, που δείχνουν σκηνές επεισοδίων σε μέρη- ορόσημα σε όλον τον κόσμο και μεταδίδονται σε όλον τον πλανήτη, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους δυνητικούς επισκέπτες του Παρισιού. Η φιλόξενη εικόνα του Παρισιού και της Γαλλίας αμαυρώνεται από τη βία και τις ζημιές που διαπράχθηκαν κατά τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τουρισμού κ. Roland Héguy, εκφράζοντας το φόβο για δραματικές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία του Παρισιού κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Ο κ.Roland Héguy είναι επίσης πρόεδρος της κύριας οργάνωσης του ξενοδοχειακού τομέα, της Union des métiers et des industries de l’hôtellerie (Umih).

Οι ξενοδόχοι του Παρισιού είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν τις επιδόσεις του 2014, πριν από τα αρνητικά γεγονότα του 2015, που είχε οδηγήσει σε απότομη πτώση τις αφίξεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Τώρα, επανέρχεται ο φόβος για μια νέα κρίση, εάν δεν επανέλθει η κανονικότητα στο Παρίσι.Παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας, το περασμένο Σάββατο οι υλικές ζημιές ήταν μεγαλύτερες σε σύγκριση με το προηγούμενο Σάββατο, ενώ πολλά καταστήματα παρέμειναν κλειστά- σε μια περίοδο που παραδοσιακά οι αγορές είναι αυξημένες λόγω των επικείμενων εορτών. Υπήρξαν, επίσης, 126 τραυματισμοί και εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Το Σάββατο έμειναν κλειστά ο Πύργος του Αιφελ, το Λούβρο και άλλα αξιοθέατα. Το κίνημα διαμαρτυρίας «Κίτρινα Γιλέκα» έχει δώσει νέο «ραντεβού» για κινητοποιήσεις το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, μιλώντας για «τελική επίθεση» στη σελίδα τους στο Facebook.