ΠΑΤΡΑ: Εντυπωσιακά άρματα στο Καρναβάλι σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή – Θα έρθουν και συγκροτήματα

Σε στοιχεία των αξόνων γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η φετινή διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι, Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης ήταν ότι για το καρναβάλι του Μαρτίου 2019, κατασκευάζονται δύο εντυπωσιακά άρματα του Βασιλιά Καρνάβαλου και της Βασίλισσας, όπου εκτός από κίνηση, θα έχουν και ειδικά εφέ ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί η βάση για το άνθινο άρμα. Ακόμα στο άνοιγμα της παρέλασης θα υπάρχει Κινέζικο καλλιτεχνικό σχήμα που θα παρουσιάζει το δρώμενο του δράκου.

Μέσα στο πρόγραμμα του φετινού καρναβαλιού θα έρθουν συγκροτήματα με χάλκινα από την Βόρεια Ελλάδα.

Φέτος επεκτείνεται η πολιτιστική συνεργασία με τους κινέζους και για πρώτη φορά θα έχουμε κινεζικό συγκρότημα που με τα άρματα του Δήμου θα ανοίξουν την καρναβαλική παρέλαση με το γνωστό σε όλους δρώμενο του δράκου.

Η δημοτική αρχή φιλοδοξεί ο φετινός καρναβαλικός διάκοσμος, όπως και τα άρματα του Δήμου να είναι υψηλού επιπέδου.

Κατασκευάζονται δύο εντυπωσιακά άρματα του Βασιλιά Καρνάβαλου και της Βασίλισσας, όπου εκτός από κίνηση, θα έχουν και ειδικά εφέ. Παράλληλα έχει ήδη κατασκευαστεί η βάση για το άνθινο άρμα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χρυσοβιτσάνος έχει ανοίξει διάλογος με τα καρναβαλικά γκρουπ και τους πολιτιστικούς συλλόγους για τα καρναβαλικά δρώμενα για τις παρελάσεις, τον κρυμμένο θησαυρό κλπ.

Σε ο,τι αφορά στη διαμόρφωση, μέσω του interreg, των παλαιών σφαγείων σε κέντρο καρναβαλικής έκθεσης και καρναβαλικών δράσεων όλο το χρόνο, άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.