Νέα Ζηλανδία: 26χρονος σκότωσε 22χρονη που γνώρισε μέσω Tinder -Κόρη Βρετανού εκατομμυριούχου

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε ο 26χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της Βρετανίδας τουρίστριας Γκρέις Μιλέιν, η σορός της οποίας εντοπίστηκε χθες μετά από πολυήμερες έρευνες σε δασώδη περιοχή στα περίχωρα του Όκλαντ.

Ο νεαρός άκουσε αμίλητος επί μιάμιση ώρα το κατηγορητήριο, ενώ λίγο πιο πέρα στην ίδια αίθουσα καθόταν ο πατέρας της άτυχης 22χρονης από το Γουίκφορντ του Έσεξ, ο Βρετανός εκατομμυριούχος Ντέιβιντ Μιλέιν, που είχε φθάσει προ ημερών στη Νέα Ζηλανδία για να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό της κόρης του.

Βρετανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιοότητα φωτογραφίες του υπόπτου από το Facebook

Βρετανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιοότητα φωτογραφίες του υπόπτου από το Facebook

Ο ύποπτος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο στις 23 Ιανουαρίου, ενώ την ώρα που αποχωρούσε ένα άτομο από το ακροατήριο τον αποκάλεσε «κάθαρμα».
Η τελευταία φωτογραφία της άτυχης κοπέλας από κάμερα ασφαλείας στο κέντρο του Ώκλαντ την 1η Δεκεμβρίου (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η τελευταία φωτογραφία της άτυχης κοπέλας από κάμερα ασφαλείας στο κέντρο του Ώκλαντ την 1η Δεκεμβρίου (Φωτογραφία: ΑΡ)

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο φόνος έγινε μεταξύ της 1ης και 2ας Δεκεμβρίου -την ημέρα που το θύμα συμπλήρωνε 22 χρόνια ζωής- ενώ ο ύποπτος έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας, όπου εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή η Γκρέις Μιλέιν.

Η κοινή γνώμη στη Νέα Ζηλανδία είναι συγκλονισμένη με το έγκλημα, ενώ η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Κατ’ αρχάς δεν μπορώ να φανταστώ την οδύνη της οικογένειας και αυτό που περνούν. Οι πολίτες με τους οποίους μίλησα αισθάνονται θλίψη και ντροπή που αυτό σηνέβη στη χώρα μας, ένα μέρος που καυχάται για τη φιλοξενία του ειδικά απέναντι σε εκείνους που επισκέπτονται τις ακτές μας. Εκ μέρους της Νέας Ζηλανδίας θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια της Γκρέις. ΗΞ κόρη σας θα έπρεπε να είναι ασφαλής εδώ και δεν ήταν και λυπάμαι τόσο γι’ αυτό. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τον πατέρα της Ντέιβιντ, που βρίσκεται εδώ και τη μητέρα της που δεν μπορούσε και την ευρύτερη οικογένειά της, τους φίλους και τους αγαπημένους της», είπε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

Η ταυτότητα του δράστη δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα και οι συνήγοροί του έχουν προθεσμία 21 ημερών να ασκήσουν έφεση κατά του απορριφθέντος αιτήματος να μην ανακοινωθεί το όνομά του.

Και μπορεί οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορούς της άτυχης κοπέλας να έχουν σταματήσει, αλλά η αστυνομία προσπαθεί να ανακαλύψει τι συνέβη λίγο πριν τη δολοφονία της. Απηύθυνε δε έκκληση σε όσους πολίτες είδαν ένα κόκκινο Toyota Corolla στην περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Δεκεμβρίου, να προσέλθουν για να δώσουν πληροφορίες.

Άγνωστο παραμένει πώς γνωρίστηκαν δράστης και θύμα, που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο το προηγούμενο διάστημα, αν και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η Γκρέις φέρεται να γνώρισε τον 26χρονο μέσω Tinder.

Χθες ένας από τους αδελφούς της ανέβασε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες της μαζί με τους στίχους του τραγουδιού “You Are My Sunshine”, ενώ το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν, απ’ όπου αποφοίτησε η κοπέλα, απέτισε φόρο τιμής στο θύμα εκφράζοντας βαθιά θλίψη για τον αδόκητο χαμό της.