Γραφείο CSIi στη Θεσσαλονίκη για την ορθή χρήση του διαδικτύου

Θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για την ορθή χρήση του διαδικτύου.

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του CSIi, Μανώλης Σφακιανάκης.

Το γραφείο θα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καραθανασάκη και με τεχνολογικό σύμβουλο τον Γιώργο Καραθανάση.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Διαδικτυακές διαδρομές υψηλού ρίσκου, ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο. Μύθοι και πραγματικότητες. Τι μέλλει γενέσθαι» ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι στο νέο γραφείο θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για την ορθή χρήση του διαδικτύου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το CSIi φέρνει στην Ελλάδα μια αμερικανική πατέντα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια επαναστατική, όπως τη χαρακτήρισε, εφαρμογή την οποία χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός και μέσω φίλτρου DNS ο χρήστης μπορεί να «κόψει» όλα τα επικίνδυνα λογισμικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως ιούς, διαφημίσεις και πορνογραφία. Το κόστος χρήσης της εφαρμογής θα είναι 5 ευρώ τον μήνα για 10 συσκευές.

Ο κ. Σφακιανάκης είπε ακόμη πως το CSIi, σε συνεργασία με τη Google, θα εκδόσει e-book με οδηγίες για ασφαλή χρήση του internet, ενώ ο ίδιος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδειάς, ώστε να διανεμηθεί αυτό στα σχολεία για μαθητές 11-12 ετών.

Ο κ. Καραθανάσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού Freee, εξήγησε ότι το νέο λογισμικό, που έχει αναπτύξει η εταιρεία του σε συνεργασία με το CSIi, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός, αποτελεί ουσιαστικά ένα web content filtering το οποίο θα αναγνωρίζει κακά δεδομένα και θα μπλοκάρει διαδικασίες όπως email phishing, mining, spam, malware και viruses, ενώ θα λειτουργεί και ως ad block. Το αποτέλεσμα θα είναι καθαρό και ασφαλές διαδίκτυο, η δυνατότητα επιβολής γονικού ελέγχου σε 56 κατηγορίες, ασφαλής αναζήτηση στη Google, καλύτερη ταχύτητα και απόδοση του υπολογιστή.

Πηγή: www.voria.gr