(ΗΧΗΤΙΚΟ-ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Στην Πάτρα οι κάτοικοι κατά του ΧΥΤΑ Αιγείρας – Τρόμος με την αποκάλυψη μόλυνσης του νερού – “Όχι” Κατσιφάρα στη απαίτηση κλεισίματος – Ο Τρ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ

Η κοινοποίηση της έκθεσης του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, που αφορά στα αποτελέσματα των αναλύσεων από δείγματα του υδροφόρου ορίζοντα στο ΧΥΤΑ Αιγείρας, θορύβησε και κινητοποίησε κατοίκους της ανατολικής Αιγιάλειας, που αγωνίζονται επί μήνες για το κλείσιμό του και σήμερα βρέθηκαν στη Περιφέρεια απαιτώντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ.

Ο κ.Κατισφάρας  ανέφερε  ότι δεν έχει αυτή τη δικαιοδοσία, αφού  χώρος  λειτουργεί με εισαγγελική εντολή και 
“πέταξε το μπαλάκι” στο δήμο για όσα δεν έχει κάνει μέχρι τώρα, μέχρι και για μη αιτούμενα έργα, από υπάρχοντα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Υπενθυμίζεται ότι..
Και στις τρεις γεωτρήσεις εντοπίζεται σοβαρή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, σε μια δε – εκείνη που άφριζε κατά τη διαδικασία διάνοιξής της – οι τιμές ρύπων είναι 8 φορές μεγαλύτερες του επιτρεπτού ορίου.
«Τώρα πια που οι υποψίες μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αδρανήσει. Ο υδροφόρος ορίζοντας βγαίνει μολυσμένος, το νερό μας δηλητηριάζεται από τη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ. Από τη δημοτική αρχή δεν περιμένουμε τίποτα. Ούτε από απόντες δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς προέδρους» τονίζει η Επιτροπή Αγώνα, που επιπλέον υπογραμμίζει: «Δεν μας αρκούν πια τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και η συμπάθεια στον αγώνα μας από το υπουργείο και την Περιφέρεια. Η τελευταία είναι υπεύθυνη που συνεχίζει να διατηρεί σε λειτουργία αυτό το έγκλημα και αρκείται στο ρόλο του καταγραφέα του αργού θανάτου όλης της περιοχής μας».
ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 μίλησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής  Κατοίκων  Τριαντάφυλλος Οικονόμου