Μέσα από το διάλογο, με επιχειρήματα και όραμα συμφωνήσαμε πως το Πανεπιστήμιο πρέπει να κινηθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση

Η ίδρυση της Νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οι συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων με αντίστοιχα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το κόστος των μετακινήσεων από και προς το Πανεπιστήμιο τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την πρύτανι του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.
«Μέσα από το διάλογο, με επιχειρήματα και όραμα συμφωνήσαμε πως το Πανεπιστήμιο πρέπει να κινηθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση, μια κατεύθυνση η οποία θα έχει ως βάση της την προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση αφενός του Πανεπιστημίου Πατρών και αφετέρου της ευρύτερης κοινωνίας» αναφέρουν οι φοιτητές της παράταξης προσθέτοντας:
«Ως φοιτητές έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε αρχικά τη γεφύρωση του χάσματος με την αγορά εργασίας αξιοποιώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Επιπλέον ζητήσαμε και πήραμε διαβεβαιώσεις πως η παιδαγωγική επάρκεια θα δοθεί για όλους τους φοιτητές των Θετικών Επιστημών».
Σχετικά με τις μετακινήσεις από και προς το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές σημείωσαν ότι είναι ευρέως παραδεκτό πως χρίζει αναβάθμισης.
Σε ότι αφορά την ίδρυση της Νομικής η πρύτανις τους ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός και σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης. Γνώμονας είναι η εξασφάλιση μιας νομικής σχολής σχεδιασμένη σε πρότυπα ψηφιακού δικαίου και συνυφασμένη με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές ανάγκες. Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι νεώτερο.
«Επιπρόσθετα μέσα από το διάλογο είμαστε σε εξαιρετικά ευνοϊκή κατεύθυνση όσον αφορά τις διατμηματικές συνεργασίες και εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με επιστημονικούς φορείς όσο και με κέντρα έρευνας και καινοτομίας» αναφέρουν οι φοιτητές της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ανακοινώνοντας ότι η πρύτανις δεσμεύτηκε πως το ζήτημα με την εκπροσώπηση των φοιτητών στα τμήματα των καθηγητών θα διευθετηθεί άμεσα.