Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα: Το μπλε φουλάρι που τράβηξε την προσοχή του Μεντβέντεφ

Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού,Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον Κήπο Αλεξάνδρου, όπου του αποδόθηκαν τιμές από άγημα και κατέθεσε στεφάνι. Του τελετουργικού ακολούθησε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου.

Στο πλαίσιο των τιμών προς τον Ελληνα πρωθυπουργό ήταν και τα τραγούδια από τη ρωσική στρατιωτική ορχήστρα. Μάλιστα, κατά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα οι μουσικοί έπαιξαν Μαρινέλλα, το «Πάρ’ το φεγγάρι και κάν’ το βέρα μου».

Στη Ρωσική πρωτεύουσα το θερμόμετρο δείχνει -3 βαθμούς Κελσίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέγει προκειμένου να ζεσταθεί, να φορέσει ένα μπλε φουλάρι.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στην συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Βαλντιμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο. Στις 13:45 θα γίνει η υπογραφή διμερών συμφωνιών, ενώ για τις 14:00 είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου προέδρου.