ΠΑΤΡΑ: Ο Ροταριανός Όμιλος υποστήριξε το ΣΟΨΥ – Γενναία πράξη κατά του αποκλεισμού

Το καφέ «Οι Γέφυρες» Κοιν.Σ.Επ.΄Ενταξης Ευάλωτων Ομάδων, ευχαριστεί θερμά το Ροταριανό Όμιλο Πάτρας για την οικονομική υποστήριξη του. Χάριν στην στήριξη του Ομίλου το εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του έναντι δύο οφειλόμενων ενοικίων. Ευελπιστούμε και σε μελλοντική υποστήριξη του Ροταριανού Ομίλου Πάτρας, καθώς μέσα από την προσφορά τους συμβάλλουν στην εργασιακή και κατ΄επέκταση κοινωνική ένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό.
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων Πληθυσμού ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 9 Οκτωβρίου 2016. Πρόκειται για το πρώτο καφέ στην Πάτρα, όπου εργάζονται άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας – μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας.
Το καφέ συμβάλλει στην επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντας το δικαίωμα της εργασίας και μεριμνώντας δραστικά για την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση. ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ αποτελούν μία γενναία πράξη κατά του αποκλεισμού, της προκατάληψης και του στίγματος, που συνοδεύουν την ψυχική νόσο.”