ΠΑΤΡΑ: Άνετη επικράτηση της ΔΑΚΕ (ΝΔ) στην Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας – Οι εκλογές των Καθηγητών Μ.Ε και τα αποτελέσματα

Νικήτρια και ενισχυμένη κατά μία έδρα αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Αντίθετα το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» κατέγραψε μείωση δυνάμεων και έχασε τη μία έδρα που διατηρούσε στο ΔΣ της Ενωσης.
«Η ΔΑΚΕ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για τη διαρκή και συνεχώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη που δείχνουν στις ενέργειές μας και στους χειρισμούς που επιφυλάσσουμε στα κρίσιμα θέματα του κλάδου μας. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι ότι θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει με το νέο ΔΣ και θα λειτουργούμε για όλους τους συναδέλφους συντονισμένα και οργανωμένα ανεξάρτητα με το εάν μας ψήφισαν ή όχι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών Σπύρος Ψαρράς.Συνολικά, στις κάλπες που στήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα του 7ου Γυμνασίου Πατρών, ψήφισαν 1012 καθηγητές. Εγκυρα ήταν τα 973 ψηφοδέλτια και άκυρα τα 39. Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ έλαβε 336 ψήφους (34,53%) και τρεις έδρες. Το ψηφοδέλτιο «Μέτωπο Αντίστασης» έλαβε 268 ψήφους (27,54%) και δύο έδρες. Το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΝΕΚ) πήρε 140 ψήφους (14,39%) και μία έδρα. Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» έλαβε 118 ψήφους (12,13%) και μία έδρα και το ψηφοδέλτιο της «Εκπαιδευτικής Παρέμβασης» έλαβε 109 ψήφους (11,20%) και καμία έδρα.
Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών κι επομένως ήταν άγνωστο ποιοι εκλέγονται στο ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας. Τα ονόματα των εκλεγέντων αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα.

advertisement