Μάικ Μπλούμπεργκ: Ίσως πουλήσω το Bloomberg αν βγω πρόεδρος το 2020

Ο ιδιοκτήτης του Bloomberg αποκάλυψε ότι θα ήταν πιθανό να πουλήσει το δίκτυο αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020 ωστόσο εκτιμά ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί αγοραστής.

«Νομίζω ότι στην ηλικία μου, αν μπορούσα να πουλήσω, θα το έκανα», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μπλούμπεργκ. «Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, άρα καλό είναι να κάνουμε τέτοιες ενέργειες από πριν».

Ο Μπλούμπεργκ λέει ότι είτε θα πρέπει να αρχίσουμε τη διαδικασία πώλησης ή να βάλουμε την επιχείρηση σε ένα κλειστό τραστ αν κατέβει για πρόεδρος γιατί η όποια διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο. Ωστόσο, σύμφωνα με κοντινό του πρόσωπο, ο Μπλούμπεργκ δεν θα πουλήσει την επιχείρηση εκτός κι αν όντως βγει πρόεδρος

Το δίκτυο Bloomberg έχει ετήσια έσοδα 10 δισ. δολ. και πιθανόν να πουληθεί στην τιμή των 40 δισ. δολ., σύμφωνα με δυο επενδυτικές τράπεζες που γνωρίζουν τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης.

Αρα, λόγω υψηλού τιμήματος, δεν υπάρχουν και πολλές εταιρείες, αρκετά μεγάλες, για να μπορέσουν να απορροφήσουν το Bloomberg . Η πιο πιθανή λύση, σύμφωνα με τραπεζίτες είναι μια κοινοπραξία εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι η Blackstone απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο σε βραχίονα της Thomson Reuters έναντι 20 δισ. δολ. νωρίτερα μέσα στο έτος.