(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης, με απόφαση Τσίπρα – Δέσμευση για 20 εκατ. στο Χιονοδρομικό – Ο Γ.Λαζουράς στον ΣΚΑΪ Πάτρας

Την ικανοποίηση ή την απόσπαση ρητής δέσμευσης, για τέσσερα πολύ σημαντικά αιτήματα της περιοχής, εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, πέτυχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, έχοντας την αμέριστη στήριξη των κυβερνητικών βουλευτών προς αυτή την κατεύθυνση, πριν καν την πραγματοποίηση της προχθεσινής επίσκεψης στη μαρτυρική πόλη.
Αυτό που θεωρείται πρωταρχικής σημασίας και ιδιαίτερα θετικό, για τους κατοίκους της επικράτειας του δήμου, λόγω και της οικονομικής κρίσης, είναι η απόφαση για αλλαγή ζώνης (από τη Γ’ στη Β’) την επιδότηση θέρμανσης.
Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι από φέτος, όσοι υποβάλλουν σχετικό αίτημα θα λάβουν χρηματική βοήθεια, όχι ίση με την υπόλοιπη Αχαΐα, αλλά ίδια με άλλες περιοχές με βαρύ χειμώνα, όπως η Αρκαδία, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Πιερία κ.ά. Η προβλεπόμενη επιδότηση θα φτάσει τα 15 λίτρα ανά τ.μ., για κάθε κύρια κατοικία.
Καθοριστική ήταν και η δέσμευση του κ. Τσίπρα στο δημαρχιακό αίτημα για ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, ίσως και στο φετινό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο Γ. Λαζουράς προέταξε τη στήριξη του τουρισμού και των συναφών δραστηριοτήτων, μέσω χρηματοδότησης αναγκαίων έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων στο Χελμό, με 20 εκατ. ευρώ, για τα οποία ο δήμος διαθέτει ολοκληρωμένες μελέτες και τη στήριξη της Περιφέρειας.
Υπόψη του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Λαζουράς έθεσε και τον επιβεβλημένο εξηλεκτρισμό των αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων, αποσπώντας μία ακόμα δέσμευση, ότι θα επιδιωχθεί η ένταξή τους στο ίδιο πρόγραμμα (ως νέα κατηγορία, αφού στα έργα μέσω ΕΣΠΑ, δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη.
Πρόοδο διαπιστώνει η δημοτική αρχή Καλαβρύτων και στο ιστορικά πάγιο αίτημα όλων των μαρτυρικών πόλεων, που αφορά στη διεκδίκηση και πλήρη εξόφληση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.
Η δέσμευση του Αλ. Τσίπρα αφορούσε στην αξιοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής και στην έναρξη συζήτησής του, στις αρχές του 2019.

Ο Γ.Λαζουράς μίλησε στο ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4