Σεβόταν την αντίθετη άποψη και επεδίωκε διαχρονικά τη σύνθεση όλων των τοπικών δυνάμεων με σκοπό την ανάπτυξη της Αχαΐας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, και η Διοίκηση του φορέα, με αφορμή την απώλεια του ιστορικού εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπύρου Δούκα, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο του περιφερειακού Τύπου. Ήταν ευγενής άνθρωπος, σεβόταν την αντίθετη άποψη και επεδίωκε διαχρονικά τη σύνθεση όλων των τοπικών δυνάμεων με σκοπό την ανάπτυξη της Αχαΐας.

Καθοδήγησε για πολλά χρόνια με επιτυχία την ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναβαθμίζοντας το κύρος του εκδοτικού χώρου και αποδεικνύοντας ότι ο ρόλος του Τύπου είναι καταλυτικός για την πρόοδο και την ευημερία της ελληνικής περιφέρειας.

Εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του ιστορικού εκδότη της «Πελοποννήσου», Νανά Δούκα, στους οικείους του, το προσωπικό και τους συνεργάτες της εφημερίδας που την οδήγησαν και την οδηγούν στη νέα εποχή.