«Με απειλούν τα Κίτρινα Γιλέκα» δηλώνει ο ανιψιός της Mπριζίτ Μακρόν

«Δέχθηκα ύβρεις και απειλές το περασμένο Σαββατοκύριακο από τα Κίτρινα Γιλέκα», δηλώνει στα γαλλικά ΜΜΕ ο ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν, Ζαν Αλεξάντρ Τρονιέ, ιδιοκτήτης της σοκολατοβιομηχανίας «Jean Trogneux».

«Νιώθω σαν αποδιοπομπαίος τράγος», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια».

Ο ανιψιός της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας θέλει να προστατεύσει τους σαράντα υπαλλήλους του και τα οκτώ καταστήματα που διαθέτει στην περιοχή Hauts-de-France.

trogneux

Για τον Ζαν Αλεξάντρ Τρονιέ, τα «Κίτρινα Γιλέκα» εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις σε βάρος του ιδίου και του προσωπικού του, θεωρώντας ότι η σοκολατοβιομηχανία ανήκει τον Μακρόν αφού έχει νυμφευτεί την θεία του, Μπριζίτ. Τώρα ο Τρονιέ ξεκαθαρίζει ότι αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της σοκολατοβιομηχανίας κι όχι ο θείος του και πρόεδρος της Γαλλίας.

«Μας φτύνουν στα παράθυρα. Φωνάζουν μπάσταρδο το αφεντικό. Οι υπάλληλοι έρχονται στο γραφείο μου με δάκρυα. Ακόμη χειρότερα, έχουν απειλήσει στα κοινωνικά δίκτυα ότι θα κάψουν την σοκολατοβιομηχανία. Ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση.Φοβάμαι ότι η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου».

Ο Τρονιέ εκφράζει φόβους ότι οι πελάτες θα μποϊκοτάρουν το εργοστάσιο σοκολάτας. «Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραγγελίες για τα Χριστούγεννα έχουν μειωθεί αισθητά», επισημαίνει στη γαλλική εφημερίδα.

advertisement