Υπόθεση Ριχάρδου: Η αστυνομική επιχείρηση που ακύρωσε ο εισαγγελέας

Η επιχείρηση που δεν έγινε, η στενή συνεργασία Ασφάλειας – εισαγγελέα και οι “γκρίζες” ζώνες στη δικογραφία, αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που έχει λάβει διαστάσεις δικαστικού θρίλερ και απειλεί να τινάξει στον αέρα την πολύκροτη υπόθεση της μαφίας του χρυσού.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό που συνετάχθη την περασμένη εβδομάδα υπάρχει μια λεπτομέρεια που δείχνει ότι υπήρχαν κενά στη δικογραφία τα οποία εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα και καλύφθηκαν από την Αστυνομία προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα.

Συγκεκριμένα το διαβιβαστικό αναφέρει: “΄Την 25η Οκτωβρίου του 2018, είχε προγραμματιστεί από την υπηρεσία μας επιχείρηση για την εξάρθρωση της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης η οποία όμως αναβλήθηκε για υπηρεσιακούς λόγους”. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουν οι συλλήψεις ο εισαγγελέας που θα εξέδιδε τα εντάλματα σύλληψης διαπίστωσε πρόβλημα και διέταξε την ακύρωση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Οι αστυνομικοί, χρειάστηκαν έναν επιπλέον μήνα προκειμένου να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που δεν υπήρχαν έτσι ώστε να γίνει τελικά η επιχείρηση την περασμένη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Αυτό λένε οι ίδιες πηγές ότι κάθε ενέργεια της Ασφάλειας έπρεπε να είχε την έγκριση του εισαγγελέα που επόπτευε τις έρευνες.