Βαρβιτσιώτης: Η Σάμος υποφέρει από την κυβερνητική ανεπάρκεια στο προσφυγικό

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, και πολυάριθμη αντιπροσωπία από φορείς της περιοχής, οι οποίοι και εκδήλωσαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους, στο ζήτημα του προσφυγικού, πραγματοποίησε σήμερα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

“Η Σάμος σήμερα υποφέρει. Υποφέρει από την κυβερνητική ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού”, δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά το πέρας της συνάντησης και πρόσθεσε:

“Υποφέρει, επειδή περισσότεροι από 3.900 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες διαμένουν σήμερα σε υποδομές χωρητικότητας 650 θέσεων και άλλοι περίπου 2.000 στοιβάζονται άναρχα σε αυτοσχέδιους χώρους διαμονής, πέριξ του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Υποφέρει, επειδή την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στις κραυγές αγωνίας των τοπικών φορέων της που αντικρίζουν καθημερινά το νησί τους να μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα.

Στο Βαθύ της Σάμου αντικατοπτρίζεται σήμερα η πλήρης ανικανότητα της κυβέρνησης.

Είναι, πλέον, σαφές πως για τον αρμόδιο Υπουργό δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε δικαιολογίες. Η αποσυμφόρηση του Βόρειου-Ανατολικού Αιγαίου από τους παράνομους μετανάστες θα έρθει μαζί με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία”.