Στην Αθήνα ο συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους -«Πατέρας» του ντετέκτιβ Κλουζ

Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας και «πατέρας» του δημοφιλούς ντετέκτιβ Κλουζ, επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο δημοφιλής συγγραφέας είναι καλεσμένος της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, για να συναντήσει τους μικρούς του αναγνώστες και να μοιραστεί μαζί τους όλα τα τελευταία νέα για τον αγαπημένο τους Κλουζ!

Ο ντετέκτιβ που πληρώνεται σε τσίχλες και γάλα

Ο Κλουζ είναι ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου, ο οποίος όμως σίγουρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ενήλικους συναδέλφους του. Λατρεύει τη δουλειά του και δεν μπορεί χωρίς αυτήν. Κι επειδή είναι καλός ντετέκτιβ, δεν το βάζει κάτω με την πρώτη δυσκολία, επιμένει και στο τέλος ρίχνει φως ακόμα και στα πιο σκοτεινά μυστήρια. Νέες λοιπόν υποθέσεις φτάνουν στα χέρια του κάθε λίγο και λιγάκι.
Οι πελάτες του μένουν πάντα ικανοποιημένοι και τον πληρώνουν καλά για τις υπηρεσίες του. Σε τσίχλες, που είναι το πρώτο μεγάλος πάθος του. Κι όχι όποιες κι όποιες τσίχλες, αλλά τις φοβερές και τρομερές Κάρπεντερ, τις καλύτερες τσιχλόφουσκες στον κόσμο.

Το δεύτερο μεγάλο πάθος στη ζωή του Κλουζ είναι το… γάλα. Αν ο ντετέκτιβ Μάρλοου πίνει ένα ποτηράκι ουίσκι για να σκεφτεί με την ησυχία του και να βρει την άκρη στο μυστήριο που τον απασχολεί, ο Κλουζ πίνει πολλά ποτήρια κρύο γάλα! Σαν τον Κλουζ είναι και οι αναγνώστες του. Καταβροχθίζουν τις περιπέτειές του τη μία μετά την άλλη, με την ίδια αφοσίωση που εκείνος δείχνει για τη δουλειά του.

Χριστούγεννα με τον ντετέκτιβ Κλουζ

Χριστούγεννα με τον ντετέκτιβ Κλουζ

Τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Γιατί ο μικρός ντετέκτιβ λύνει μυστήρια σ’ όλες σχεδόν τις γλώσσες που μιλιούνται στη γη, ανάμεσα σε αυτές και στα ελληνικά: είκοσι έξι βιβλία με τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες του αγαπημένου ντετέκτιβ μικρών και μεγάλων παιδιών κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου, ενώ τον Μάιο του 2019 ετοιμάζεται νέο βιβλίο.

Εκτός από την πετυχημένη σειρά με ήρωα τον ακαταμάχητο Κλουζ, ο Γίργκεν Μπανσέρους μάς σύστησε πρόσφατα τη Φατίμα Μπραΐμι. «Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι» είναι ένα διαφορετικό μυθιστόρημα με θέμα τη μετανάστευση. Ο βασικός ήρωας της ιστορίας, ο Γιάκομπ, φαν του στίβου, εντυπωσιάζεται από τις επιδόσεις στο τρέξιμο της καινούριας συμμαθήτριάς του από την Αλγερία, της Φατίμα, και σε ρόλο προπονητή αναλαμβάνει να την προπονήσει και να την κάνει πρωταθλήτρια. Λίγο αργότερα όμως οι γιατροί βρίσκουν μια κύστη στο κεφάλι του Γιάκομπ. Παρόλο που πρέπει να μπει στο νοσοκομείο και να χειρουργηθεί, δεν εννοεί να παραιτηθεί από το σχέδιό του. Κόντρα σ’ όλα τα εμπόδια – κόντρα στους συμμαθητές που τον κοροϊδεύουν και τον απειλούν. Κόντρα στην αρρώστια του. Κόντρα στην οικογένεια της Φατίμα. Λίγα λόγια για τον Γίργκεν Μπανσέρους

Κυριακή στις 12:00 στο Δαναό
Ο συγγραφέας θα περιμένει μικρούς και μεγάλους την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ (Λ. Κηφισίας 109), με πολλές εκπλήξεις και συλλεκτικά δώρα, αλλά και για να λύσετε μαζί του ένα χριστουγεννιάτικο μυστήριο στην πόλη μας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Εμψυχώνει η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη, ενώ τη διαδοχική μετάφραση θα κάνει η μεταφράστρια Δαρεία Τζαννετάκη.

Ο διάσημος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας ήθελε να γίνει πιανίστας, ενώ δούλεψε και ως δάσκαλος

Ο διάσημος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας ήθελε να γίνει πιανίστας, ενώ δούλεψε και ως δάσκαλος

Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και δάσκαλος, στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ.

Η σειρά του «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hulshoff.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).