Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Πήραν προθεσμία οι 4 αστυνομικοί που του πέρασαν χειροπέδες

Οι 4 αστυνομικοί που βρίσκονται πλέον σε θέση κατηγορουμένου για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Οι αστυνομικοί θα απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στον 23ο τακτικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους.

Οι 4 αστυνομικοί εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να έχουν σωματική επαφή με τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θα υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει. Δεν βιαιοπράγησαν θα υποστηρίξουν.

Από την άλλη πλευρά η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια τον θάνατο του.