(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Από σήμερα, σχολικές μονάδες θα επισκέπτονται το “Περί Σκιών”

Από σήμερα Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 σχολικές μονάδες (δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί κτλ) θα επισκέπτονται το Περί Σκιών του Χρήστου Πατρινού για να παρακολουθήσουν την εορταστική παράσταση «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη».

Η εορταστική παράσταση στο πνεύμα των ημερών με τον Καραγκιόζη να ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το 2018 φορώντας τα γιορτινά του ντυμένος Αη Βασίλης και να μοιράσει δώρα και γλυκά στα παιδιά όλου του κόσμου.  Τα ξωτικά των Χριστουγέννων με τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια και τους άλλους ήρωες της σκηνής θα χαρίζουν γέλιο, αγάπη, χαρά και αισιοδοξία στην παράσταση  του Χρ. Πατρινού.

Στο Περί Σκιών  έχει  καθιερωθεί ο θεσμός των επισκέψεων σχολείων για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής και εκπαίδευσης με ένα διαδραστικό πρόγραμμα.

Ο χώρος διαθέτει μόνιμη έκθεση με παραδοσιακές φιγούρες και σκηνικά του θεάτρου σκιών. Πριν την παράσταση πραγματοποιείται η ενημέρωση των μαθητών για την προέλευση-καταγωγή και ιστορία του θεάτρου σκιών, τη διαδικασία της εξάπλωση σε διάφορες χώρες, την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου σκιών, τη προσθήκη των γνήσιων ελληνικών στοιχείων (ήρωες-πρωταγωνιστές) και τη διαδικασία κατασκευής φιγούρας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VhMf6BcmvqE

 

Προγραμματισμένες Επισκέψεις-Παραστάσεις Σχολικών Μονάδων

Πληροφορίες Τηλ.: 6977355402, 2610452320

Περί Σκιών:  Νόρμαν 20 (Αγ. Διονύσιος), Πάτρα