(Φωτό)-Συγκέντρωση των ΑμεΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος: «Τίποτα για εμάς – χωρίς Εμάς»

Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ σήμερα και η Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, με σύνθημα «Τίποτα για εμάς- χωρίς Εμάς». Τα άτομα με αναπηρία μαζί με μέλη της οικογένειας τους, συνοδούς και φίλους θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 αποφάσισε η ΓΣΕΕ, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους με αναπηρία, στους γονείς τους, στα μέλη των οικογενειών τους αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο εργαζόμενο, να μετάσχει στο συλλαλητήριο.

Στα αιτήματα που προβάλλουν τα άτομα με αναπηρία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξης:

Η εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, η μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, η επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, που προέβλεπε μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους κ.α.

amea02
amea03