ΑΧΑΪΑ: Επίθεση ΚΚΕ σε Τσίπρα για την επίσκεψη στα Καλάβρυτα – “Το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων κυριαρχεί”

Στην επίσκεψη του στα Καλάβρυτα σήμερα ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι το παραγωγικό μοντέλο της ΚΑΠ και του μονοπωλιακού ανταγωνισμού, που υπηρετεί επί 4 χρόνια η κυβέρνησή του, έχει σαν αποτέλεσμα ένα λίτρο πρόβειου γάλακτος να πουλιέται φθηνότερα από ένα λίτρο εμφιαλωμένου νερού. Η κατάσταση αυτή, που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι, δεν ανατρέπεται με το παράδειγμα ενός συνεταιρισμού που δίνει μεγαλύτερη τιμή. Αντίθετα επιβεβαιώνεται ο κανόνας, ότι το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων κυριαρχεί και καθορίζει τις τιμές. Χωρίς κατώτερες εγγυημένες τιμές, που να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και με το κόστος παραγωγής στα ύψη, τα ψίχουλα των 5 ευρώ ανά ζώο και οι επικλήσεις του συνεργατισμού δεν αντιμετωπίζουν τους εκβιασμούς των εμποροβιομήχανων και την κατρακύλα των τιμών στον παραγωγό, την ίδια ώρα που τα γαλακτοκομικά προϊόντα φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση.
Μετά τα αδιέξοδα της πολιτικής των ΠΟΠ προϊόντων, όπως η ΦΕΤΑ, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμφώνησε να φτιάχνεται σε Καναδά – Νότια Αφρική και τελευταία η ΕΕ έδωσε πράσινο φως για την εκχώρησή της και στο Βιετνάμ, σερβιρίστηκε από τον πρωθυπουργό το παραμύθι της αντιμετώπισης των προβλημάτων με την προώθηση της κατανάλωσης τους από τους τουρίστες και τα σχολικά γεύματα.
Σε ότι αφορά στις περιβόητες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες αφορούν ένα πολύ περιορισμένο ποσοστό αγροτών, πρόκειται για μικρές τροποποιήσεις στον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ, που αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές και κατακρεούργησε τις συντάξεις από 460 σε 320 ευρώ τον μήνα.
Οι αλλαγές που έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι μπορούν να έρθουν μόνο με την οργάνωσή τους, με την οικοδόμηση της συμμαχίας τους με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, με τη συμπόρευση τους με το ΚΚΕ και την ισχυροποίησή του παντού.
Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για έναν ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση της λαϊκής ευημερίας μέσα από την ολόπλευρη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και όχι τα κέρδη και προνόμια μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ