Τραμπ, Ομπάμα, Κλίντον αποχαιρετούν τον Τζορτζ Μπους που πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Toν Τζωρτζ Μπους τον πρεσβύτερο που πέθανε σε ηλικία 94 ετών αποχαιρετούν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και οι προηγούμενοι πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την «αταλάντευτη ηγεσία» του προκατόχου του, του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

«Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

H Αμερική έχασε έναν πατριώτη, έναν ταπεινό υπηρέτη σχολίασε ο Μπάρακ Ομπάμα. Και πρόσθεσε ότι ενώ οι καρδιές μας είναι βαριές σήμερα, είναι γεμάτες με ευγνωμοσύνη. Οι σκέψεις μας είναι απόψε με όλη την οικογένεια Μπους – και όλους όσοι εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα του Τζωρτζ και της Μπάρμπαρα.

Τη θλίψη του και της συζύγου του για τον θάνατο του Τζωρτζ Μπους εξέφρασε ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα για την αγάπη και τη φιλία. του. «Είμαι ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του και θα κρατάω πάντα τη φιλία μας ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου» σχολίασε.

Πηγή: iefimerida.gr