Καμμένος: Με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε τα όσια και ιερά της πατρίδας

«Οι ναύτες μας, μαζί με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, περνούν καθημερινά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε, τα όσια και τα ιερά της πατρίδας» διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Δ’ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στη ναυτική βάση «Κανελλόπουλος» στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

«Ζούμε σε μια εποχή νέων, μεγάλων καθημερινών προκλήσεων. Όμως παραμένουμε βαθιά προσηλωμένοι στις μεγάλες αξίες του έθνους μας, στην αξία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας και αυτές θα συνεχίσουμε με πάθος να υπηρετούμε.

Αυτήν την αποφασιστικότητα τη διαπιστώνουμε σε κάθε άσκηση που διεξάγεται, αλλά και σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού. Γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων μας είμαστε όλοι υπερήφανοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους νεοορκισθέντες ναύτες, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι «το διάστημα της θητείας σας αποτελεί όχι μόνο μία δημιουργική φάση της ζωής σας, στην οποία συνεισφέρετε ενεργά στην άμυνα και στην προστασία της πατρίδας, αλλά και μία περίοδο κατά την οποία η απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών θα συμβάλει στη μετέπειτα ένταξή σας στην κοινωνία και στον δύσκολο επαγγελματικό βίο».

Ο ίδιος δε απευθυνόμενος προς τους γονείς των νέων ναυτών, ιδιαίτερα συγκινημένος, δήλωσε «αγαπητοί γονείς, έχω ορκίσει κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας μου πάνω από εβδομήντα σειρές νεοσυλλέκτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα είμαι όμως εδώ πέραν της ιδιότητας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και με την ιδιότητα του γονέα. Ως γονέας, όμως όπως και εσείς, αισθάνομαι, ιδιαίτερη συγκίνηση, τιμή και υπερηφάνεια και γι’ αυτό σας καλώ να είστε δίπλα στα παιδιά σας, τα οποία θα αφιερώσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό διάστημα της ζωής τους στην υπηρεσία της πατρίδος, κάτι που όπως προείπα αποτελεί το ύψιστο καθήκον για κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

Τέλος ο κ. Καμμένος προέτρεψε τους νέους ναύτες «να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας με υψηλό φρόνημα και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του έθνους και να δικαιώσετε την εμπιστοσύνη του λαού μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.