ΠΑΤΡΑ: Επιστρέφουν στους δρόμους τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου – Από τον Φεβρουάριο

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου Πατρέων, για να ξαναδούμε στους δρόμους της πόλης, τα κοινόχρηστα ποδήλατα για να τα χρησιμοποιούν εντελώς δωρεάν οι πολίτες.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων ενέκρινε ομόφωνα, πριν από λίγες ημέρες, την εταιρεία που θα αναλάβει την επισκευή και συντήρηση των ποδηλάτων και τη συντήρηση και λειτουργία του συστήματος.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό ανέρχεται σε 68.386,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών για επισκευή και συντήρηση κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Πατρέων καθώς και την Υπηρεσία συντήρησης και διαχείρισης του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων [ΣΚΠ] του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, εντός του Δεκεμβρίου θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, ενώ εκτιμάται πως τους επόμενους δύο μήνες θα επαναλειτουργήσει το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, εκτός της επισκευής των ποδηλάτων, αφορά στη φύλαξή τους και στη διάταξη των 11 σταθμών στάθμευσης, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα πρέπει να αναδιοργανωθούν, ώστε να διασφαλίζεται καλύτερα δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα βανδαλισμού των ποδηλάτων.