(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η πόλη γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα – Αρχιερείς, Παυλόπουλος, πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρόντες – Πολλοί πιστοί από όλη την Ελλάδα

ΝΕΟΤΕΡΑ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην Αχαιού Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εκπροσώπων φορέων και αρχών και δεκάδων Μητροπολιτών, τελέστηκε στο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, η Πανηγυρική Θεία Δοξολογία, στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων εορτασμού του πολιούχου, για να ακολουθήσει η Λιτάνευση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Πλήθος πιστών από πολλές περιοχές της χώρας όπως Πύργος, Καλαμάτα, Αιτωλοακαρνανία, Γιάννενα, Κεφαλονιά,  Αθήνα, κ.ά.  συρρέει στο Ιερό Ναό  του Αγίου Ανδρέου όπου  χθες το απόγευμα ξεκίνησε ο διήμερος εορτασμός με πολυαρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό μετ’αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε το  Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και κήρυξε  το Θείο λόγο.

Συγχοροστάτησαν οἱ Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. Ἀλέξανδρος,

Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεος,

Καισαριανῆς, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ κ. Δανιήλ,

Σύρου, Τήνου, Ἂνδρου, Κέας, Μήλου καί Μυκόνου κ. Δωρόθεος,

Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. Κοσμᾶς,

Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσῶν κ. Μᾶρκος,

Νέας Ἰωνίας κ. Γαβριήλ,

Γρεβενῶν κ. Δαβίδ,

Τρίκκης καί Σταγῶν κ. Χρυσόστομος

καί οἱ Θεοφιλέστατοι Ἐπίσκοποι: Θεσπιῶν κ. Συμεών καί Κερνίτσης κ. Χρύσανθος καί ὁ οἰκεῖος Ποιμενάρχης, Πατρῶν κ. Χρυσόστομος.

Τούς ἁγίους Ἀρχιερεῖς προσεφώνησε καί καλωσόρισε μέ λόγους θερμούς ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος.

Ὁ Σεβασμιώτατος, εὐχήθηκε ἐπίσης ἀπό καρδίας στόν Θεοφιλέστατον, ἐψηφισμένον Μητροπολίτην Κανάγκας κ. Θεοδόσιον, Κληρικόν μέχρι πρότινος, λαμπρόν καί σεμνόν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν.

Η Τίμια Κάρα του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου και ο Σταυρός του μαρτυρίου του έχουν τεθεί σε προσκύνημα από τους πιστούς.

Σήμερα Παρασκευή 30/11/2018 στην Θεία Δοξολογία και στη λιτανεία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης ήδη βρίσκεται στην Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και αναμένεται να παραστεί το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία, στην επίσημη Δοξολογία & στην λιτανεία.

Η επίσημη Δοξολογία έχει οριστεί για τις 10.45 το πρωί της Παρασκευής 30/11/2018 και μετά τις 11 υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί η λιτανεία και μετά τις 12.30 το μεσημέρι το επίσημο γεύμα από τον Μητροπολίτη Πατρών στο ξενοδοχείο Patra Palace στην Όθωνος Αμαλίας.

Κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων, απέναντι από το ναό έχουν και φέτος στηθεί οι καθιερωμένοι πάγκοι των μικροπωλητών.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος ανδρεας γιορτη πατρα 2018

Σημείο συνάντησης ΠτΔ και Προέδρου Ν.Δ θα γίνει, στο μεταξύ, ο Εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέα.

Σήμερα  Παρασκευή θα βρεθεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Βάσει του προγράμματος, θα αφιχθεί στις 10.45πμ στον Ιερό Ναό , στις 11.45πμ θα παραστεί στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία και στη 1μ.μ θα παρακαθίσει στο γεύμα, της η Ιερά Μητρόπολης Πατρών στο ξενοδοχείο «Patra Palace».

Μια ημέρα νωρίτερα, στην πόλη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  Βασίλης Λεβέντης.