ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ – Αναζητά εθελοντή εμψυχωτή για την Ομάδα Μουσικής

Ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας ιδρύθηκε το 2003 και είναι ένας μικτός σύλλογος, που συναποτελείται από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειες – φροντιστές τους, εθελοντές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Όραμα του Συλλόγου είναι η ισότιμη κοινωνική ένταξη και στήριξη όλων των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους με όρους ισονομίας και αξιοπρέπειας. Αποστολή του Συλλόγου είναι η παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους.
Οι εθελοντές αποτελούσαν ανέκαθεν σημαντικό αρωγό στο έργο του φορέα που απευθύνεται σε άτομα που νοσούν από ψυχικές διαταραχές. Στα πλαίσια του ολοήμερου προγράμματος αναζητάμε εθελοντή εμψυχωτή για την ομάδα μουσικής. Οι εθελοντές προσφέρουν μια ώρα εβδομαδιαίως και υπόκεινται σε μηνιαία εποπτεία από τον ψυχίατρο που συνεργάζεται ο φορέας μας με στόχο την ενδυνάμωση τους. H ομάδα μουσικής έχει κατά κύριο λόγο χαρακτήρα ψυχαγωγικό και όχι εκπαιδευτικό. Δεν κρίνονται επομένως απαραίτητες ιδιαίτερες γνώσεις μουσικής, συστήνεται όμως η γνώση ενός μουσικού οργάνου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας είτε τηλεφωνικά (2610621273 & 6977452647) είτε μέσω mail (sopsipatron@gmail.com) .