Όλοι μαζί μακριά από κομματικούς προσανατολισμούς και προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες

Η παράταξη «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα», χαιρετίζει την ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Κίνησης Δυτικής Αχαΐας (Α.ΚΙ.Δ.Α.), μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από φίλους και υποψηφίους της, την περασμένη Κυριακή.
Η ανακοίνωση είναι ένα πολιτικό κείμενο με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, με αρχές και θέσεις και μπορεί να αποτελέσει μια στέρεη βάση για έναν ειλικρινή, γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο. Η διαπίστωση της Α.ΚΙ.Δ.Α. ότι η παρούσα δημοτική αρχή διαχειρίζεται την εξουσία με αδιαφάνεια, διαπλοκή, αλαζονεία και κακοδιαχείριση, προκειμένου να διατηρήσει με το πελατειακό σύστημα την παραμονή της στην εξουσία, αποτελεί και δική μας άποψη.
Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που όλοι εμείς οι απλοί πολίτες που απαρτίζουμε την παράταξη «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα», αναλάβαμε δράση αναζητώντας συνοδοιπόρους για μια συμμετοχική προοδευτική Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στόχος μας είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, το υγιές κομμάτι της κοινωνίας, να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ενεργών πολιτών, που θα συμμετέχουν ενεργά στη λήψη των αποφάσεων.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να ανασυνταχθούν οι υπηρεσίες του Δήμου, να υπάρξει διαφάνεια, αξιοκρατία, ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών, εξοικονόμηση πόρων με σωστή διαχείριση και αλλαγή νοοτροπίας στην άσκηση εξουσίας, με αποτελεσματικότητα, προγραμματισμό, σχεδιασμό με όραμα και στήριξη του εθελοντισμού, του πολιτισμού και της τέχνης.
Έχουμε μεγάλες μάχες μπροστά μας για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα όπως η ύδρευση του Δήμου μας από το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου και η διαχείρισή του, η διαχείριση του ΧΥΤΑ Φλόκα και η αντίσταση στην προοπτική μετατροπής του σε σκουπιδότοπο του Νομού, η καθαριότητα και η ανακύκλωση, η εξυγίανση της ΔΕΥΑ, η αγροτική οδοποιία, η άρδευση του κάμπου από το φράγμα του Πηνειού, καθώς και τα λοιπά θέματα της καθημερινότητας με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δημότη και του τόπου μέσα από τον Δημοτικό και Δημόσιο χαρακτήρα τους μακρυά από ιδιωτικά συμφέροντα.
Όλοι μαζί μακριά από κομματικούς προσανατολισμούς και προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο μας μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στα πλαίσια ρεαλιστικών, εφαρμόσιμων και αποτελεσματικών προγραμματικών πολιτικών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών και την ανάπτυξη της περιοχής μας με σεβασμό στο περιβάλλον!

Σπύρος Μυλωνάς