Ο Τραμπ «ακύρωσε» μέσω Twitter τη συνάντηση με τον Πούτιν στη G20

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου G20 που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή, καθώς λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση από το Κρεμλίνο και την επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter «ακύρωσε» τη συνάντηση, επικαλούμενος το ουκρανικό ζήτημα.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τονίζει στο μήνυμά του ότι βάσει των γεγονότων και ενώ δεν έχουν επιστρέψει οι Ουκρανοί ναύτες στη χώρα τους, αποφάσισε πως εναι καλύτερο για όλες τις πλευρές να μην παραβρεθεί στη συνάντηση με τον Πούτιν. Τονίζει δε, στο τέλος του μηνύματος, ότι θα ανζητήσει νέα ημερομηνία για συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, το συντομότερο, εφόσον έχει διευθετηθεί το ζήτημα στην Ουκρανία.

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε επίσημη ειδοποίηση

Το Κρεμλίνο δεν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αργεντινή δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Βρισκόμαστε εν πτήσει προς την Αργεντινή. Έως τώρα έχουμε δει μόνο το tweet (του Τραμπ) και δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση. Αν αυτό αληθεύει ο (Ρώσος) πρόεδρος θα προβεί σε χρήσιμες συναντήσεις στις επιπλέον ώρες που θα έχει στο πρόγραμμά του στο περιθώριο της συνόδου», τόνισε ο Πεσκόφ.