Σοκ στη Βρετανία: Βιαστής μπορεί να βλέπει το παιδί του που γεννήθηκε από το έγκλημα

Ο βιαστής καταδικάστηκε το 2016 σε κάθειρξη 35 ετών για σεξουαλικές επιθέσεις – Η αναγνώριση του δικαιώματος προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας

Σοκ προκαλεί η δυνατότητα που προσφέρθηκε σε βιαστή να του αναγνωριστεί το δικαίωμα να επισκέπτεται το παιδί που προέκυψε από το έγκλημά του στην πόλη Ρόδεραμ στη βόρεια Αγγλία.

Έντονη ήταν η αντίδραση και της μητέρας του παιδιού, που λέγεται Σάμι Γουντχάουζ. Μέσω twitter αποκάλυψε δημόσια ότι έπεσε θύμα του βιαστή όταν ήταν 15 ετών, μένοντας έγκυος και απηύθυνε έκκληση για αλλαγή ης βρετανικής νομοθεσίας. Η Γουντχάουζ μάλιστα υπήρξε μάρτυρας – κλειδί στην αστυνομική έρευνα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ζήτημα προέκυψε όταν το συμβούλιο αναζήτησε εναλλακτική φροντίδα για τον γιο της Γουντχάουζ, με τη συμφωνία της, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις περίπλοκες ανάγκες του γιου της που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η μητέρα προσέφυγε στη δικαιοσύνη

Ο βιαστής ανήκε σε μια συμμορία από το Πακιστάν, πολλά μέλη της οποίας, μεταξύ αυτών οι αδελφοί του και ο θείος του, είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης. Η συγκεκριμένη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων στο Ρόδεραμ, είχε προκαλέσει αίσθηση στη Βρετανία.

Η Γουντχάουζ, με τη βοήθεια της βουλευτού των Εργατικών, Λουίζ Χάιγκ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία, προκειμένου τα πρόσωπα που καταδικάζονται για βιασμό να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά που συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων τους.

«Αυτή η ιστορία με αφορά, αφορά το παιδί μου, τον άνδρα που με βίασε και το γεγονός ότι το συμβούλιο του Ρόδεραμ του πρότεινε να αιτηθεί γονικά δικαιώματα για το παιδί μου» κατήγγειλε η γυναίκα στο βίντεο.

«Αυτό γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να σταματήσει» σημείωσε η γυναίκα, υπογραμμίζοντας ότι ο άνδρας συνιστά «κίνδυνο» για εκείνη και τον γιο της.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του συμβουλίου του Ρόδερχαμ επισήμανε ότι έχει τη νομική υποχρέωση να ενημερώνει τους γονείς, που έχουν ή όχι γονική ευθύνη, σχετικά με τις νομικές διαδικασίες που αφορούν το παιδί τους.