Γρίφος το κοινωνικό μέρισμα και οι φιλοξενούμενοι-Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις

Το κοινωνικό μέρισμα περιμένουν περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά που θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr όταν αυτή ανοίξει.

Οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα βρίσκονται στην τελική ευθεία και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε πέρσι.

Για το κοινωνικό μέρισμα του 2017 είχε δημιουργηθεί ζήτημα με τους φιλοξενούμενους, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και για το μέρισμα του 2018.

Πέρσι οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να μπουν στην πλατφόρμα στην οποία θα έπρεπε να δώσουν τα δικά τους στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ), και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το κοινωνικό μέρισμα.

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε, αν πληροίτε τα κριτήρια, απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων, μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet, για την επεξεργασία των δεδομένων τους. Η θετική συγκατάθεση όλων των φιλοξενούμενων ενηλίκων εντός της προθεσμίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ολοκλήρωσης της αίτησης. Συνεπώς, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους φιλοξενούμενούς σας ώστε να μπουν στο δικτυακό τόπο με τους δικούς τους κωδικούς και να συναινέσουν.

Εφόσον η κυβέρνηση ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορούν να αιτηθούν για το κοινωνικό μέρισμα, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από άλλον φορολογούμενο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του έτους 2017, ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει.