(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ημερίδα για τον καρκίνο στο πάγκρεας – «Νοέμβριος μήνας, καρκίνος παγκρέατος, μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε;»

Ο Όμιλος Εθελοντών Kατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Πάτρας, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Αστήρ με θέμα: «Νοέμβριος μήνας, καρκίνος παγκρέατος, μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε;».

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς υπολογίζεται πως την παρακολούθησαν περίπου 260 συμπολίτες μας.

Από τους διοργανωτές και το προεδρείο της εκδήλωσης, εκφράζονται ευχαριστίες στην Σιορώκου Μαρία – δημοσιογράφο και συντονίστρια της εκδήλωσης και στους ομιλητές, οι οποίοι, σε μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποίησαν εμπεριστατωμένες ομιλίες και κάλυψαν ευρέως όλο το φάσμα της θεραπείας και της αντιμετώπισης του καρκίνου του παγκρέατος.

Στόχος της ιατρικής ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου ενώ τονίστηκε η μεγάλη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης. Στη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκαν και τα συμπτώματα του καρκίνου στο πάγκρεας, τα οποία αν τα έχει κάποιος θα πρέπει να πάει σε κάποιο ειδικό.

Το προεδρείο της Ημερίδας ήταν το εξής:

Κος Καλόφωνος Χαράλαμπος – Καθηγητής Παθολογίας / Ογκολογίας, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»

Κος Καραβίας Διονύσιος – Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής,

Γενική Κλινική «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Κος Καρδαμάκης Δημήτριος – Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»

Ομιλητές της εκδήλωσης:Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου στην Ημερίδα για τον καρκίνο στο πάγκρεας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Παρακολούθησαν τις εισηγήσεις πάνω από 260 άτομα

• Κος Ζυγομαλάς Ν. Απόλλων, Χειρουργός MD, MSc, PhD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” – Τμήμα Γενικής και Ογκολογικής Χειρουργικής

• Κος Θωμόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής – Γαστρεντερολόγος – Διευθυντής Ενδοσκοπικού Τμήματος Π.Γ.Ν.Π. “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”

• Κος Καρατζάς Ανδρέας – Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης τμήματος Ακτινολογίας του θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

*Κος Μακατσώρης Θωμάς, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας Π.Γ.Ν.Π. “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”.

Παρούσες ήσαν και η πρόεδρος του «ΑγκαλιάΖΩ» Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη και η πρόεδρος της Αντικαρκινικής, παράρτημα Πάτρας Νατάσα Ράγιου.

Οι φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.