Εκλογές 2019: «Κλείδωσε» η Νοτοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά αυτοδιοικητικών εκλογών κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αμέσως επόμενες ημέρες επίκεινται ανακοινώσεις τόσο για τον δήμο της Θεσσαλονίκης όσο και για την Αθήνα.

Εξ αυτού του λόγου, τα εν λόγω θέματα θα τεθούν επί τάπητος στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα. «Κλειδωμένη» θεωρείται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, η αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αφού θα είναι η… εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. Υποψήφιος ανάλογου κύρους και διαμετρήματος όπως ο Γιάννης Μπουτάρης δεν υπήρχε, κατά συνέπεια στην κυβέρνηση επέλεξαν να ρίξουν στη μάχη την πρώην διευθύντρια του πρωθυπουργού, που αφενός κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αφετέρου έχει αποκτήσει δημοσιότητα.

Περιμένουν απάντηση για τον δήμο της Αθήνας

Σε ό,τι αφορά το σταυρόλεξο για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τα ενδεχόμενα, όπως λένε κομματικές πηγές στο iefimerida.gr, είναι δύο:

  • Είτε ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει με την υποψηφιότητα ενός προσώπου που πρόσκειται μεν φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως δεν είναι ούτε υπουργός, ούτε βουλευτής. Κάποιες πληροφορίες άλλωστε θέλουν το κυβερνών κόμμα να αναμένει απάντηση από πρόσωπο-έκπληξη! Το οποίο ορισμένοι παραλληλίζουν με την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα για τον Πειραιά.
  • Είτε να προκριθεί η επιλογή να κατέβει υποψήφιος ο νυν υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανήκει στα πρόσωπα της «νέας γενιάς» και απολαμβάνει στήριξη από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ. Με πολλούς να στέκονται στο γεγονός ότι πρόκειται για μία αντισυμβατική υποψηφιότητα που θα αναμετρηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ανάβουν τις μηχανές και για τις ευρωεκλογές

Την ίδια ώρα εντείνονται οι προετοιμασίες και για τις κάλπες των ευρωεκλογών. Το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο συζήτησης τη στρατηγική στον δρόμο για τις ευρωεκλογές. Δεδομένες, τέλος, θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιου Κούλογλου, Κωνσταντίνας Κούνεβα, αλλά και κάποιες καινούργιες, όπως αυτές του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Γιάννη Μουζάλα.

Πηγή: iefimerida.gr