ΑΧΑΪΑ: Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη και την χαρά της προσφοράς

Η αχαιή Αναστασία Ευσταθίου με τον γνωστό τρυφερό της τρόπο, δομεί ένα πλήρες κείμενο, με αρχή , μέση τέλος και οδηγεί τον ήρωά της βήμα βήμα στην επίγνωση της δύναμής του. Όχι, ο μικρός Νικόλας δεν βολεύεται με την δικιά του ευτυχία. Δεν του είναι αρκετό να είναι αυτός στο ζεστό του σπιτάκι με τους γονείς του. Με ενσυναίσθηση και ευαισθησία βρίσκει έναν απλό αλλά λειτουργικό τρόπο να βοηθήσει όποιους έχουν ανάγκη. Και παρασύρει και τους γονείς του να δραστηροποιηθούν και να ενεργοποιηθούν. Απλά και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας τα δικά του “μέσα”, επιστρατεύει την δημιουργική του φαντασία, στέλνει ευχούλες στα αστέρια, φτιάχνει δωροχιονάνθρωπους και να! Το θαύμα γίνεται ! Το χαμόγελο επιστρέφει στον τόπο του, στη Δροσιά. Και όσο για το καλοκαίρι, έ, κάτι θα σκεφτεί και πάλι.
Η εικονογράφηση της Martina Pezuzo πλακάτη, αφαιρετική και τρυφερή. Με χρώματα σε όλη την παλέτα των μπλε αποχρώσεων, σε πλήρη αντίθεση με την ζεστασιά του κειμένου. Δουλεύει παράλληλα με το κείμενο, λες και είναι μια διαρκή αστροφωτισμένη νύχτα και εσύ προσπαθείς να δεις σε ποιό αστέρι θα στηρίξεις την ευχή σου. Ο Νικόλας φωτεινός ξεκάθαρος , όπως και η ψυχή του. Που βρίσκει χαρά μέσα από την προσφορά.
Αναστασία Ευσταθίου

Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αχαΐα. Οι Μοίρες της είπαν ότι για να αντιμετωπίσει τη ζωή πρέπει να χαμογελά. Από τότε ψάχνει το αντιβιοτικό ενάντια στην άχαρη πραγματικότητα γράφοντας για παιδιά και οργανώνοντας πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις στη χώρα της Βιβλιοπαμφαγονίας, υπηρετώντας πάντα το δημόσιο σχολείο. Ως επιμορφώτρια στις Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας προτείνει «Μαγικές Βιβλιοαποδράσεις» σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από βιωματικά σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες. Ξεπροβοδίζει τα γραπτά της σε εκπαιδευτικά περιοδικά, στον Τύπο, σε συνέδρια, πολιτιστικές δράσεις και δικτυακούς τόπους. Ξύνει ανελέητα τα μολύβια της για να συναντήσει τους μεγάλους, αλλά και τους μικρούς αναγνώστες της. Με την «Ευχή του Νικόλα», ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη, αυτήν τη φορά καλεί τους μικρούς αναγνώστες να βάψουν με τα χρώματα της ελπίδας τους γκρίζους καιρούς. Παρ’ όλο το γκρίζο γύρω της, εξακολουθεί να έχει χαμογελαστά όνειρα. Επεισόδια από αυτά τα όνειρα μοιράζεται με τους αναγνώστες της στην προσωπική της ιστοσελίδα: www.anastasiaefstathiou.gr
Από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της για παιδιά καινέους: «Η Γερακίνα και ο Πρίγκιπας Νερένιος», «@γαπουλίνια Χριστούγεννα», «Ο λαγός ο Πολύδωρος και η Πουά η πασχαλίτσα (Τα έθιμα της άνοιξης)», «Η Ανεράιδα του Χελμού (Ηιστορία δημιουργίας της λίμνης Τσιβλού)».
Άλλα της έργα είναι: «Μια κάλτσα που τη λέγαν Ευρυδίκη», «Η Κόρη των Αιγών», «Το ατύχημα του Αϊ-Βασίλη», «Χριστούγεννα στη Γελανδία», «Με το μελάνι της σουπιάς» (1ο βραβείο μυθιστορήματος με ελεύθερο θέμα από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά), «Οι Χρυσοπράσινοι φίλοι μου, Καμή». Για μεγάλους κυκλοφορούν: «Γράμμα στη Μάνα της διπλανής πόρτας», «Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι.-» (1ο βραβείο νουβέλας από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών).

Τιμή: 12,90 ΙSBN: 978-618-5151-66-9 Δέσιμο: σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 32 Μέγεθος: 21 Χ 29 Ηλικίες: για παιδιά 6+