Τσαβούσογλου: Οι δολοφόνοι του Κασόγκι τον τεμάχισαν σε 7 λεπτά ακούγοντας μουσική

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι – Ο ένας από αυτούς είπε ότι το χάρηκε

Ζωντανό και με συνοδεία μουσικής τεμάχισαν σε μόλις 7 λεπτά οι δολοφόνοι του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν δει το φως των ΜΜΕ, δόθηκε εντολή στους εκτελεστές να ακούν μουσική ενώ τον τεμαχίζουν ζωντανό, ενώ ένας εξ αυτών είπε ότι το χάρηκε.

Ο Τσαβούσογλου άκουσε ηχητικό από την ώρα της δολοφονίας που επιβεβαιώνει τις ανατριχιαστικές πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Το άκουσα. Σκοτώθηκε μέσα σε επτά λεπτά. Ήταν σκόπιμη δολοφονία» είπε ο Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στη γερμανική Suddeutsche Zeitung, που επικαλείται το Russia Today.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι άκουσε έναν γιατρό που μιλούσε στους δολοφόνους και τους είπε να ακούνε μουσική όσο τεμαχίζουν το σώμα του Κασόγκι. Ένας από αυτούς είπε ότι του αρέσει να κάνει κάτι τέτοιο. «Είναι αηδιαστικό» σχολίασε.

Πολλές λεπτομέρειες για τη δολοφονία Κασόγκι έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ανάμεσα σε αυτές και η χρήση της μουσικής, για να καλυφθούν οι κραυγές του θύματος, την ώρα που τον τεμάχιζαν ζωντανό.

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι έγινε στις αρχές Οκτωβρίου, όταν ο δημοσιογράφος εισήλθε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Η τουρκική πλευρά σήμανε πρώτη συναγερμό. Μια ομάδα 15 ατόμων από τη Σαουδική Αραβία είναι ύποπτοι για την υπόθεση, ενώ ο πρίγκιπας του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατηγορείται ότι διέταξε προσωπικά τη δολοφονία. Σαουδάραβες αξιωματούχοι πάντως αρνούνται ότι είχαν γνώση των όσων έγιναν.