ΠΑΤΡΑ: Στην αντεπίθεση η δημοτική αρχή για το “όχι” στη διαχείριση του Φράγματος – “Στεναχωρούνται όσοι βλέπουν μπίζνες”!

Με αφορμή την θέση της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου – Παράπειρου, ειπώθηκαν και γράφτηκαν διάφορα κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατανοούμε ότι στεναχωρούνται όσοι είναι υπέρμαχοι της «ανάπτυξης» στην περιοχή και βλέπουν μπίζνες στο φράγμα. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της διαχείρισης του φράγματος στις πλάτες του Πατραϊκού λαού.
Όσο όμως και να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, αυτή η Δημοτική Αρχή, δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από το να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το νερό να έρθει αδάπανα για τον λαό της περιοχής.
Έχουμε μάτια ανοιχτά, αφουγκραζόμαστε τον λαό και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του για νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, γι’ αυτό 6.000 νοικοκυριά του Δήμου μας, έχουν απαλλαχτεί πλήρως ή έχουν μειωμένο τιμολόγιο νερού.
Ενοχλούνται σφόδρα που σε αυτή την δημοτική περίοδο το Δημοτικό Συμβούλιο ξεχωρίζει όχι μόνο με τον τρόπο συνεδρίασης, αλλά κυρίως για τις αποφάσεις του, που διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού.
Ορισμένοι αναπολούν τις συνεδριάσεις προηγούμενων περιόδων, που μετατρέπονταν σε αρένα, μέσα σε κλίμα εκφυλισμού κάθε διαδικασίας και πολιτικής συζήτησης.
Αντί επιλόγου θυμίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Πείρο – Παράπειρο:
«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
1. Την αποπεράτωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και τη διαχείρισή του από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτων.
2. Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στις ΔΕΥΑ και την χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
3. Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
4. Τη συνταγματική κατοχύρωση ότι το νερό αποτελεί Δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται.
5. Τη χρηματοδότηση από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους για την κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
6. Τη τιμολόγηση των ΔΕΥΑ από τη ΔΕΗ με βιομηχανικό τιμολόγιο.
7. Την κατάργηση του ΦΠΑ στη τιμή του νερού».