Βίντεο που σοκάρει από το Πλωμάρι -Τι άφησε πίσω της η κατολίσθηση

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που κατέγραψε drone, από την περιοχή που έγινε η κατολίσθηση στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Τη νύχτα της Παρασκευής τεράστιοι βράχοι έπεσαν σε σπίτια και στάνες, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. Για τμήμα του οικισμού αποφασίστηκε εκκένωση, έπειτα από την αυτοχία που έκανε εκεί ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, με επιστημονική ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Η περιοχή για την οποία αποφασίστηκε η εκκένωση περιλαμβάνει 29 κτίσματα εκ των οποίων 15 σπίτια, ενώ συνολικά αφορά 37 άτομα.

Μιλώντας μετά την αυτοψία, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και για αυτό οι κάτοικοι θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες.

«Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και δεδομένου ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε έντονες βροχοπτώσεις αποφασίσαμε να ενταθούν να μέτρα επιτήρησης της περιοχής και επιπρόσθετα κάναμε επαναπροσδιορισμό του ορίου εκκένωσης της περιοχής με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν» δήλωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οριοθετήσαμε εκ νέου την περιοχή, στην περιοχή αυτή βρίσκονται 29 σπίτια εκ των οποίων τα 14 κατοικούνται πριν την κατολίσθηση. Μιλάμε για 37 άτομα που πρέπει να εκκενώσουν τον χώρο και θα διαρκέσει η εκκένωση τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες», συμπλήρωσε.