Σενάριο για μόνιμη 13η σύνταξη και 13ο μισθό-Οι σκέψεις που κάνουν στην κυβέρνηση

Μετά το πάγωμα των μειώσεων στις συντάξεις και τη μικρή αύξηση που θα πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι η κυβέρνηση φαίνεται να επαναφέρει στο τραπέζι το δώρο Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το «Έθνος» γίνεται λόγος για επαναφορά σε 13η σύνταξη και 13ο μισθό.

Το σενάριο που διαρρέεται δεν έχει ωστόσο να κάνει με όλους όσοι είναι δικαιούχοι δώρου Χριστουγέννων και το έχουν χάσει, αλλά με εκείνους που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

Επί της ουσίας το σενάριο που επεξεργάζεται το Μαξίμου έχει να κάνει με το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σε έναν βαθμό και σε ό,τι αφορά σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους θα μετατραπεί σε δώρο Χριστουγέννων.

Δηλαδή να παίρνουν μόνιμα το κοινωνικό μέρισμα όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και να ονομαστεί 13η σύνταξη.

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί για τρίτη χρονιά και έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται την παγιοποίησή του, με τη μορφή δώρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Δικαιούχοι θα είναι όσοι σήμερα είναι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος.

Το ποσό που θα λαμβάνουν δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι το ίδιο που προβλέπεται από το κοινωνικό μέρισμα ή ίσο με το δώρο που δικαιούται ο καθένας με βάση τη σύνταξη ή τον μισθό, ενώ ακόμη φαίνεται ότι πρόκειται για μια σκέψη.