Η ελευθερία του δημοσίου λόγου των σκληρά και επικίνδυνα εργαζομένων Αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας στηρίζει τους συναδέλφους – αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων Αστυνομικών της χώρας οι οποίοι καλούνται σε απολογία στα πλαίσια πειθαρχικού ελέγχου για δημόσιες δηλώσεις τους.
Ο ομαδικός πειθαρχικός έλεγχος που διενεργείται σε βάρος των ηγετικών στελεχών του Αστυνομικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, και συγκεκριμένα σε βάρος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρη Γερακαράκου, του Αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα, του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ και Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργου Καλλιακμάνη, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ Νίκου Ρήγα, του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένη Πάκου, και του Προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής Βασίλη Ντούμα είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα δεδομένα της σύγχρονης Ελλάδας.
Η ελευθερία του δημοσίου λόγου των σκληρά και επικίνδυνα εργαζομένων Αστυνομικών δεν περιορίζεται με απόπειρες πειθαρχικών διώξεων. Καλούμε τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν απερίσπαστα και με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική να αναδεικνύουν δημόσια τα προβλήματα του Έλληνα Αστυνομικού. Ο απλός Αστυνομικός αλλά και ο Πολίτης που γνωρίζει την καθημερινότητα στον δρόμο, αποτελεί το βασικότερο στήριγμα για την προσπάθεια τους αυτή.

Ο Πρόεδρος

Χάρης  Τσίτσικας