Brexit: Οι 15 ημέρες της Μέι για να πείσει του βουλευτές της να υπερψηφίσουν τη συμφωνία

Δύο εβδομάδες έχει στη διάθεσή της η Τερέζα Μέι για να «πουλήσει» στους Βρετανούς βουλευτές την ιστορική συμφωνία για το Brexit που έλαβε χθες τις «ευλογίες» των Βρυξελλών.

«Για επιστροφή της βασίλισσας Μέι» κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος με τους πολιτικούς σχολιαστές να προειδοποιούν ότι, η Συντηρητική πρωθυπουργός ναι μεν έδωσε τα χέρια με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά στην πατρίδα τους όλο και περισσότεροι της γυρνούν την πλάτη.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν,ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ,έσπευσε να καλέσει τα μέλη των Εργατικών να καταψηφίσουν την συμφωνία στη ψηφοφορία της 12ης Δεκεμβρίου. «Πρόκειται για μία κακή συμφωνία»,τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο ομοιδεάτης της Μέι και πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας,Τόνι Μπλερ κάνοντας λόγο για μία «οδυνηρή και άσκοπη» συμφωνία ενώ ζήτησε ένα νέο δημοψήφισμα. Ο Μπλερ πρόσθεσε ότι η συμφωνία για το Brexit αμφισβητείται όχι μόνο από τους υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ευρωπαική οικογένεια αλλά και από όσους θέλουν να παραμείνει η χώρα στους κόλπους των Βρυξελλών.

Από την πλευρά του, ο πολιτικός αντίπαλος της Μέι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπορίς Τζόνσον, τόνισε ότι αυτή η συμφωνία θα είναι «Τιτανικός» για τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, η απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος της πρωθυπουργού έχει αποτύχει,ωστόσο, ο ενορχηστρωτής των ανταρτών , Τζέικομπ Ρις Μογκ, έχει δηλώσει επανειλημμένως πως ο αγώνας για την συγκέντρωση των 48 υπογραφών που απαιτούνται για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Μέι συνεχίζεται και θα διαρκέσει έως την ψηφοφορία του Δεκεμβρίου.