(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Έντονο ενδιαφέρον και ζωηρή ανταλλαγή απόψεων – Άδωνις – Μπάρκας – Λοβέρδος σε ένα πάνελ

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ», εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον την εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης, που είχε ως θέμα της τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Η σχετική συζήτηση εμπεριείχε μια ζωηρή ανταλλαγή απόψεων, από την οποία δεν έλειπαν οι διαξιφισμοί και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των ομιλητών.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος,
Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας ότι αυτή έχει στο επίκεντρο της τη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.
Αναφερόμενος στην επικρατούσα οικονομική κατάσταση, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «ήδη το δεκαετές ομόλογο του ελληνικού κράτους είναι πάρα πολύ ψηλά, πάνω από το 4,60% και αυτό σημαίνει ότι είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές και παράλληλα το χρηματιστήριο δείχνει ότι οι προοπτικές ελληνικής οικονομίας είναι δυστυχώς ζοφερές».
Για να αναστραφεί αυτό το δυσμενές κλίμα, πρόσθεσε, επιβάλλεται να μειωθεί η φορολογία ως αναγκαία συνθήκη για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του ΑΕΠ, πολιτική που όπως είπε θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία
Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε την αναγκαιότητα για την οριοθέτηση κοινών στόχων για το μέλλον και την εμπέδωση της σταθερότητας στη χώρα.