ΠΑΤΡΑ: Σεμινάριο υποκριτικής “Η τέχνη του ηθοποιού», σήμερα, στο Θέατρο act 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ξεκινάει στην Πάτρα το επιτυχημένο σεμινάριο υποκριτικής «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» με την ηθοποιό Σίσσυ Δουτσίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών σε συνεργασία με το Θέατρο act τον Νοέμβριο 2018.
Το σεμινάριο επεξεργάζεται τα θεμελιώδη ζητήματα της υποκριτικής (χαρακτήρας, δράση, συναίσθημα) και αποτελείται από 34 Ασκήσεις.Το πιο πολύτιμο είδος γνώσης είναι η ανακάλυψη των συναισθηματικών μηχανισμών. Ο ηθοποιός απαιτείται να καλλιεργήσει τη δύναμη της συγκέντρωσης, της ενσώματης μνήμης και της παρατηρητικότητας. Με μια πρακτική και δομημένη διαδρομή θα αναπτύξουμε τον αυθορμητισμό, την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα, την αίσθηση σύνθεσης συνθηκών (χώρου και χρόνου).
Θα επικεντρωθούμε στην εξοικείωση με τα Εργαλεία του Ηθοποιού για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη βάση για τη εκφραστική Δημιουργία Χαρακτήρων και Ρόλων. Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να εξερευνήσουμε τον μαγικό κόσμο του Θεάτρου, τους τρόπους που ένας ερμηνευτής μπορεί να σωματοποιήσει την πρόθεσή του, διευρύνοντας παράλληλα τις επιλογές του.
Η αυθεντικότητα, η ενέργεια και η πληρότητα μέσα στην προσωπική σωματικότητα, αποκτούν ειδικό βάρος και δουλεύονται με τον ρυθμό, την κίνηση, τους ήχους, τον λόγο και τα αντικείμενα.
Θα εξερευνήσουμε το σώμα μας σε επαφή με:
• τη φαντασία μας
• τους άλλους ερμηνευτές
• τη σχέση μας με το κοινό
• το συναίσθημα που παράγει
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: νέους ηθοποιούς, σε άτομα που έχουν ασχοληθεί με τη δραματική τέχνη και ανθρώπους που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, χορευτές, σπουδαστές παραστατικών τεχνών, αλλά και σε οποιονδήποτε αγαπά τις παραστατικές τέχνες.

 

«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» σεμινάριο υποκριτικής στο θέατρο act(Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)
ΚΥΡ. 25/11 – 11.00-16.00
+ ένα μάθημα εξωτερικού χώρου σε ώρα και ημέρα που θα κανονιστεί με τους συμμετέχοντες
Κόστος: 100 €, 80€ (φοιτητικό, σπουδαστικό και μαθητές δραματικών σχολών)
πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: 2106465693 / 6951407792
Διδάσκει η ηθοποιός Σίσσυ Δουτσίου

 

Οργάνωση:
+ the Institute [for Experimental Arts]

 

FB EVENT

advertisement