(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Στρούμπειο τίμησε την Προστάτιδά του Αγία Αικατερίνη

Η παράδοση έμεινε ζωντανή και φέτος στο Στρούμπειο, το οποίο την περασμένη Παρασκευή τίμησε την Προστάτιδά του Αγία Αικατερίνη, η οποία συμπορεύεται με το σχολείο από την ίδρυσή του το 1833, ενώ ακολούθησε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείο η μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας».
Συγκεκριμένα, στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στο χώρο του σχολείου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος της Ι.Μητροπόλεως Πατρών. Μαζί του λειτούργησαν ο π. Κωνσταντίνος και ο π. Θεμιστοκλής, επίσης της Μητροπόλεως, και ο π. Κωνσταντίνος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πετροχωρίου.
Όπως κάθε χρόνο, έψαλαν ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πατρέων και διευθυντής του 39ου Δημοτικού Σχολείου Ηλίας Γκοτσόπουλος και ο εκπαιδευτικός Γιάννης Καββαδάς. Ο ναός της Αγίας Αικατερίνης πλημμύρισε με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και πλήθος προσκυνητών από όλη την Πάτρα.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης παρουσίασαν στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου το έργου του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», σε διασκευή και σκηνοθεσία της θεατρολόγου του Στρουμπείου Τέτης Ζέρβας, η οποία το «έδωσε» με τη μορφή χοροθεάτρου. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η καθηγήτρια εικαστικών Τόνια Νικολίτση και το πρόγραμμα η γραφίστρια Μαρία Μανωλοπούλου. Η διευθύντρια Μαρία Μαρκέτου παρουσίασε με λίγα λόγια το θαυμάσιο αυτό έργο ενώ ευχαρίστησε τους συντελεστές. Αποκάλυψη αποτέλεσαν οι μαθητές οι οποίοι έπαιξαν με μοναδικό τρόπο ενθουσιάζοντας το κοινό. Εζησαν και αγάπησαν το έργο!
Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο διευθυντής Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελος Πασσάς, ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Αχαΐας Νικόλαος Δελέγκος, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γκοτσόπουλος, η διευθύντρια του Δημοτικού Βρεφοκομείου κ. Βράχα, οι κυρίες Μυλωνοπούλου και Γαλιατσάτου, διευθύντριες δημοτικών, ο κ. Κονίδας τ. γυμνασιάρχης, η Μαρία Μπαρούση και πολλοί εκπαιδευτικοί. Για άλλη μια φορά, το Στρούμπειο έλαμψε και γιόρτασε την Αγία Αικατερίνη.