(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Μεγάλη πανήγυρη αλλά και ημέρα μνήμης στη Ζαχλωρού

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν στην Ζαχλωρού προχθές Τετάρτη 21 του μηνός τα Εισόδια της Θεοτόκου. Στην πανηγυρίζουσα Εκκλησία του χωριού, η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του πανοσ. Αρχιμανδρίτη Καλλινίκου συλλειτουργούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κ.Λιανόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ.Σταθούλιας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κος Γιαννάκης, ο αντιδήμαρχος Δ. Χουλιάρας, ο βοηθός Δημάρχου Ν. Μαγκαφάς, ο τέως Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος, η σύμβουλος Δημάρχου Χ. Παπαδάτου, ο Πρόεδρος του Σύλλογου Φίλων του Οδοντωτού κ.Καραπαναγιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρ. Ερμείδης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κακκαβάς, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων
Κατά την Ζαχλωρίτικη παράδοση προσφέρθηκε σε όλους Αρτοκλασία, Κουραμπιέδες, Μελομακάρονα και Τεντούρα. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Στεφάνια κατέθεσαν ο κ.Μητρόπουλος εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ο Εισαγγελέας κ.Λιανόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κοινότητας κ. Πλιατσικούρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού και ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
«Διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή, τιμούμε τους νεκρούς μας, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, καταδικάζουμε το ναζισμό και κάθε μορφής ολοκληρωτισμό, διεκδικούμε, δυναμικά και ασυμβίβαστα, τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις» τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος.